Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Cota de impozitare se reduce doar până la 0,7%. Sătmărenii au cerut mai mult

impoziteCu toate că în dezbaterea publică privind reducerea cotei de impozitare pentru clădirile nerezidențiale deținute de persoanele fizice s-a solicitat reducerea cotei de impozitare de la 1,3%, în prezent, la 0,2-0,4%, Consiliul Local Satu Mare a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, reducerea acesteia până la 0,7%, așa cu, de altfel, a fost anunțată și inițial.

Consilierii PSD Adrian Micle și Ciprian Crăciun au propus ca această cotă de impozitare să fie de doar 0,4%, afirmând că în felul acesta rata de colectare va fi mai mare și că oferă mai multe șanse de dezvoltare municipiului Satu Mare. De asemenea, și Marcela Papici (ALDE) a arătat că ar fi de acord cu o reducere mai substanțială, cea propusă de colegii de la PSD, a cotei de impozitare.

Consilierii UDMR au afirmat că reducerea la 0,7% a acestei cote este sustenabilă de Primăria Satu Mare și că, dacă va fi cazul, în primăvară, se mai poate propune încă o reducere.

Propunerea consilierilor PSD a căzut cu 12 voturi împotrivă și șapte pentru, astfel că a rămas 0,7%.

Această nouă cotă va fi pusă în aplicare începând de la 1 ianuarie 2017. În schimb, celelalte impozite, taxe, chiar și amenzile, rămân neschimbate pentru anul viitor. 

2 comentarii

  1. Ioska Răspunde

    futu-va in gura de UDMR pentru voi numai va-ti gandit, da bietul cetatean tot sa plateasca.
    Voi pentru ca aveti sedii de ONG-uri pe la diferite adrese. Bagu-mi clestele in capul vostru

    • Unu' Răspunde

      Bă penisulache, scumpul tău ex-primar, coi-ca dorel de sătmar, a venit cu mărirea de impozite încă anul trecut, după ce guvernul comunist codus de doctor plagiator ponta victoraș a făcut acest lucru posibil, ridicând cotele maxime de impozitare! Ca idee, la Satu Mare se plătește unul dintre cele mai mari impozite din țară, grație pesedeului!
      Cuie Moica!
      Puie Monta!!
      Duie Mragnea!- penal ordinar!
      Iliescu – criminal!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.