PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Experiențele sătmărenilor la UPU. Mărturii revoltătoare

După apariția materialului despre copilul de doar patru săptămâni lăsat să moară cu zile la Pediatrie Urgențe Satu Mare, atât pe site-ul PortalSM cât și pe pagina sa de Facebook au apărut o serie de mărturii cutremurătoare ale sătmărenilor care descriu experiențele lor la UPU, mulți dintre ei exact cu același medic.

În cele ce urmează redăm câteva dintre acestea:

Cristina Ilea: ”Nu stiu si nu inteleg cum mai poate un dr ca dansu sa mai stea pe acel scaun. Aceelasi lucru am patit si eu cu bebe meu.  Nici macar nu sa ridicat sa imi vada copilul sa-l consulte. Nu ai ce cauta acolo d-nule Dr, eventual la coada vacii!!!”

PLaura:  ”Cu acest doctor am avut si noi o experienta urata. Mi-a tratat copilul de pneumonie cand defapt avea rubeola. Atitudinea dansului fata de mamele ingrijorate este una mizera, drept de un doctor care a terminat la seral”.

Goste Alin: ”Si noi am fost cu baietelu nostru duminica seara in data de 22.01.2017 la UPU si acest medic chiar nu are ce cauta acolo. I s-a administrat ampicilina numai asa dupa ureche. L-am intrebat ce diagnostic are copilul si a zis ca are bronsita, desi copilu nu avea. Azi, in 23.01.2017 am fost la 2 pedriatri si l-au consultat si nici unul nu a dat diagnosticul de bronsita. Am intrebat asistentele ce-i cu medicul asta si ne-au spus ca la toti copiii ce au fost in seara aceea li s-a administrat ampicilina. Mori cu zile la UPU Satu Mare”.

Noemi Csatari: ”Cred ca acest dr. ar trebui reclamat direct la colegiul medicilor…sau direct la Dl Arafat…nu se poate sa se joace cu vietile unor copii….e inadmisibil…In ultima perioada numai reclamatii se aud la adresa dansului…si nimeni nu ia nicio masura!??”.

Jozsef Lukacs: ”Din păcate foarte multe oameni au murit din cauza dezinteresului si incompetenta medicalã. Pânã când se mai poate?”.

Mirela: ”Acum cativa ani si eu am patit la fel, copilul meu se deshidrata si el a dat ampicilina si algocalmin. NU AVEA FEBRA! Nici nu a vrut sa imi spuna ce a injectat pana nu am oprit asistenta si am cerut explicatii. A zis sa vb cu medicul. Nepotelului meu la fel, ampicilina si algocalmin. Nu poate mai mult probabil, dar nu inteleg, chiar nu isi da seama ca il depaseste? Are multe plangeri si el e tot acolo. Oare cine ii in spatele lui? Trebuie sa fie cineva important daca nu poate fi doborat”.