Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

Experiențele sătmărenilor la UPU. Mărturii revoltătoare

URGENTE SATU MAREDupă apariția materialului despre copilul de doar patru săptămâni lăsat să moară cu zile la Pediatrie Urgențe Satu Mare, atât pe site-ul PortalSM cât și pe pagina sa de Facebook au apărut o serie de mărturii cutremurătoare ale sătmărenilor care descriu experiențele lor la UPU, mulți dintre ei exact cu același medic.

În cele ce urmează redăm câteva dintre acestea:

Cristina Ilea: ”Nu stiu si nu inteleg cum mai poate un dr ca dansu sa mai stea pe acel scaun. Aceelasi lucru am patit si eu cu bebe meu.  Nici macar nu sa ridicat sa imi vada copilul sa-l consulte. Nu ai ce cauta acolo d-nule Dr, eventual la coada vacii!!!”

PLaura:  ”Cu acest doctor am avut si noi o experienta urata. Mi-a tratat copilul de pneumonie cand defapt avea rubeola. Atitudinea dansului fata de mamele ingrijorate este una mizera, drept de un doctor care a terminat la seral”.

Goste Alin: ”Si noi am fost cu baietelu nostru duminica seara in data de 22.01.2017 la UPU si acest medic chiar nu are ce cauta acolo. I s-a administrat ampicilina numai asa dupa ureche. L-am intrebat ce diagnostic are copilul si a zis ca are bronsita, desi copilu nu avea. Azi, in 23.01.2017 am fost la 2 pedriatri si l-au consultat si nici unul nu a dat diagnosticul de bronsita. Am intrebat asistentele ce-i cu medicul asta si ne-au spus ca la toti copiii ce au fost in seara aceea li s-a administrat ampicilina. Mori cu zile la UPU Satu Mare”.

Noemi Csatari: ”Cred ca acest dr. ar trebui reclamat direct la colegiul medicilor…sau direct la Dl Arafat…nu se poate sa se joace cu vietile unor copii….e inadmisibil…In ultima perioada numai reclamatii se aud la adresa dansului…si nimeni nu ia nicio masura!??”.

Jozsef Lukacs: ”Din păcate foarte multe oameni au murit din cauza dezinteresului si incompetenta medicalã. Pânã când se mai poate?”.

Mirela: ”Acum cativa ani si eu am patit la fel, copilul meu se deshidrata si el a dat ampicilina si algocalmin. NU AVEA FEBRA! Nici nu a vrut sa imi spuna ce a injectat pana nu am oprit asistenta si am cerut explicatii. A zis sa vb cu medicul. Nepotelului meu la fel, ampicilina si algocalmin. Nu poate mai mult probabil, dar nu inteleg, chiar nu isi da seama ca il depaseste? Are multe plangeri si el e tot acolo. Oare cine ii in spatele lui? Trebuie sa fie cineva important daca nu poate fi doborat”.

12 comentarii

  1. Dan Răspunde

    In aceste momente unde se afla noul manager care a vrea sa faca treaba si sa intre cu “brazda adanca” ???
    Sau poate așteaptă sa vina primavara sa se mai dezghețe puțin?…. unde? Oricum nu l interesează! Iar de Dr. Raul Pop nu sunt prea multe de spus atâta vreme cât nu poate lăsa aroganta fata de cei necăjiți. CE FACETI STIMATE DOMN CAMILO COSTE? AȘTEPTAM PANA SE ÎNTÂMPLĂ O TRAGEDIE?

  2. timi Răspunde

    sunt foarte indiferenti doctorii din upu si superficiali.

  3. Psd-ist Răspunde

    De vineri pana luni e la Cluj. Lumea nu înțelege ca dacă ocupi o funcție răspunzi de tot. Daca nu ești în localitate delegi pe altcineva.

  4. Proeot Răspunde

    Intrbati-O pe Aurica de experiențe. Are de …… neuitat….

  5. Cris Răspunde

    Stiti numai sa criticati!!
    Pai cum sa nu mori cu zile la Urgente cand problema e in felul urmator:
    – oricine are o viroza si se simte un pic rau peste noapte hop la u

  6. Cris Răspunde

    Stiti numai sa criticati!
    Pai cum sa nu mori la urgente cand treaba e in felul urmator:
    – oricine are o viroza si se simte rau peste noapte hop la urgente.
    – mananci ca un distrus de craciun faci o idigestie hop la urgente.
    – nu mai pui alte si alte cazuri care nu sunt grave si nu necesita deplasare la UPU sau solicitarea ambulantei dar oamenii au invatat un lucru: mergem la urgente ca acolo iti fac aia de toate si te salveaza de moarte, mai ales ca e si gratis…electrocardiograme, radiografii si altele…vedeti in strainatate cati bani scoti din buzunar daca mergi la urgente asa deampulea.
    In concluzie , cum dracu sa se ocupe oamenii aia de cazurile cu adevarat grave cand ei is satui de betivi de drogati si de inconstienti care stau 2 saptamani acasa simtindu-se rau dar nici prin gand nu le-a trecut sa mearga la medicul de familie sa vada ce au si in momentul in care simt ca ii ia dracu “hai la urgente”???Eu cred ca dupa atatea cate pot vedea oamenii aia intr-o zi nici nu mai poti gandi bine…asa ca nu mai criticati si nu mai vorbiti aiurea ca nu e chiar asa cum pare.Avem medici foarte buni dar sistemul asta prost face victime,NU MEDICII.

    • Yo Răspunde

      In spania nici un ban e gratis tot iti platesti taxele si gata sau platim taxe peste taxe ca un nenorocit SA puna sub semnul intrebarii daca venim pe drept sau pe nedrept la urgente si Inca ceva un Europa un general nu ti se cer bani sau eventual SA iti vinzi casa ca SA fii tratat inainte SA scrii comentarii de tari straine informeazate bine medicii profesionisti cu adevarat care te primesc cu un zambet dupa o zii lunga de betivi si drogati fara SA stea cu mana intinsa SAI dai

      • deci Răspunde

        deci sa inteleg ca ..tu platesti taxe si vii cand te doare pe tine in varful p.. sa vii la upu?? asa sta treaba?

        • eu Răspunde

          la medicul de familie se sta uneori cu orele si poate nici nu apuci sa intri,iti trebuie programare, insa cu un copil mic nu poti sa stai dupa programarea Dr. de familie.Am dreptul sa ma duc unde vreu la tratamente.Daca medicul de familie nu are chef sa te trateze la sfarsit de saptamana stau pana luni sau cum vine asta?Boala nu o poti programa nici agravarea ei, oamenii evita sa mearga din timp la medic deoarece de multe ori nu prind consultatie gratis la med de familie.

          • atunci

            daca tu ai dreptul atunci si personalul medical insuficient si epuizat de tratat pe toti cu drepturi care nu “prind loc” la medicul de familie are DREPTUL sa faca numai maximul pe care il poate face in conditiile pe care le are si in timpul pe care il are la dispozitie. la medicul de familie de ce nu faceti scandal?

          • Alt Satmarean

            Dacă ai dreptul să mergi unde vrei de ce nu-ți faci o asigurare la privat??????

  7. poate Răspunde

    poate va mai documentati un pic despre tarisoara asta in care traim si veti afla ca medicii pleaca cu miile din tara si sunt JUDETE FARA UN SINGUR PEDIATRU.
    nu zic ca e bine sa se poarte orice cadru medical neportrivit cu un bolnav insa bolnavii trebuie sa inteleaga ca respectul rebuie sa fie reciproc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.