PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Protest anemic la Satu Mare. Miting împotriva amnistiei (FOTO&VIDEO)

Cu toate că, în cele din urmă, s-au adunat aproximativ 200 de persoane în Centrul Nou, acțiunea de protest împotriva Legii Amnistiei și Grațierii de la Satu Mare s-a desfășurat destul de anemic. 

La ora 17.00, când era programat să înceapă mitingul, în Piața 25 Octombrie abia se adunaseră vreo 20 de protestatari. Treptat, au început să se adune, astfel că, într-un final s-a ajuns la circa 200. 

Acțiunea de protest s-a desfășurat în liniște. O parte dintre protestatari aveau în mână diferite lozinci împotriva Legii Amnistiei și grațierii, alții împotriva PSD. Protestatarii pur și simplu au stat de vorbă unii cu alții, fără scandări, fără lozinci.A fost un protest panic și în tăcere. 

Abia după o oră de la ora de începere a mitingului, un protestatar a luat cuvântul îndemnând oamenii să vină căt mai mulți la astfel de acțiuni de protest, să nu le fie frică, și exprimndu-și nemulțumirea atât față de actualul guvern PSD cât și față de autoritățile locale care, ”timp de 27 de ani, nu au fost în stare să construiască un pod peste Someș”. 

Așa cum a început, protestul de la Satu Mare s-a încheiat în liniște. Acțiounea de protest de la Satu Mare nu a avut, nici pe departe, anvergura celor organizate în alte orașe din țară.