PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Deputat de Satu Mare: Lucrările la centură pot începe. Autorităţile locale au de lucru!

Deputatul UDMR de Satu Mare Magyar Lorand a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă,  că lucrările la centura de ocolire a municipiului Satu Mare pot începe, adică este asigurată o sumă pentru început, însă autorităţile locale mai au de pregătit documentaţia pentru exprorpieri, ce trebuie aprobată de Guvern.

“După cum se ştie, avem semnat un contract de execuţie. Anul acesta investiţia este în bugetul de stat cu 137 de milioane lei. Noi, fracţiunea UDMR, am depus un amendament, am dorit creşterea sumei cu 50 de milioane de lei, dar nu a trecut prin plen şi a rămas suma de 137 de milioane de lei. Considerăm că această sumă este suficientă pentru demararea lucrărilor şi am primit promisiunea că odată ce lucrările o să fie efectuate, putem să creştem această sumă. Ar fi foarte bine să se înceapă această lucrare de importantă. Pentru demararea acestei lucrări mai lipseşte o hotărâre de guvern pentru exproprierea terenurilor. Autorităţile locale au de lucru”, a spus deputatul UDMR.

Printre proiectele care ma sunt incluse în bugetul de stat sunt noul sediu al Instituției Prefectului, cu 2,5 milioane lei, centura de ocolire a municipiului Carei, cu 24 milioane și finaliyarea lucrărilor pe DN 19 cu 27 milioane lei.

Parlamentarul a mai spus că s-a votat şi bugetul Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi urmează să fie depuse aici spre finanţare alte proiecte importante, cum ar fi construirea celui de-al treilea pod peste Someş, reabilitarea străzilor din oraşul Livada.

Senatorul Turos Lorand a anunţat că pentru drumurile judeţene şi comunale din Satu Mare a fost alocată iniţial o sumă de 9,4 milioane lei, dar în urma negocierilor din comisie suma a fost suplimentată la 10,5 milioane lei.