Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

Deputat de Satu Mare: Lucrările la centură pot începe. Autorităţile locale au de lucru!

conferinta UDMR Satu MareDeputatul UDMR de Satu Mare Magyar Lorand a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă,  că lucrările la centura de ocolire a municipiului Satu Mare pot începe, adică este asigurată o sumă pentru început, însă autorităţile locale mai au de pregătit documentaţia pentru exprorpieri, ce trebuie aprobată de Guvern.

“După cum se ştie, avem semnat un contract de execuţie. Anul acesta investiţia este în bugetul de stat cu 137 de milioane lei. Noi, fracţiunea UDMR, am depus un amendament, am dorit creşterea sumei cu 50 de milioane de lei, dar nu a trecut prin plen şi a rămas suma de 137 de milioane de lei. Considerăm că această sumă este suficientă pentru demararea lucrărilor şi am primit promisiunea că odată ce lucrările o să fie efectuate, putem să creştem această sumă. Ar fi foarte bine să se înceapă această lucrare de importantă. Pentru demararea acestei lucrări mai lipseşte o hotărâre de guvern pentru exproprierea terenurilor. Autorităţile locale au de lucru”, a spus deputatul UDMR.

Printre proiectele care ma sunt incluse în bugetul de stat sunt noul sediu al Instituției Prefectului, cu 2,5 milioane lei, centura de ocolire a municipiului Carei, cu 24 milioane și finaliyarea lucrărilor pe DN 19 cu 27 milioane lei.

Parlamentarul a mai spus că s-a votat şi bugetul Programului Naţional de Dezvoltare Locală şi urmează să fie depuse aici spre finanţare alte proiecte importante, cum ar fi construirea celui de-al treilea pod peste Someş, reabilitarea străzilor din oraşul Livada.

Senatorul Turos Lorand a anunţat că pentru drumurile judeţene şi comunale din Satu Mare a fost alocată iniţial o sumă de 9,4 milioane lei, dar în urma negocierilor din comisie suma a fost suplimentată la 10,5 milioane lei.

9 comentarii

  1. augustin Răspunde

    Este o rusine ca doar fractiunea UDMR a cerut suplimentarea sumei pt. centura. Unde sunt cei de la PSD. S-au laudat in campanie ca vor face si vor drege.Iata satmareni pe cine ati votat .O rusine

  2. REAL-CINIC Răspunde

    Deocamdată acești puiști de munguri conduc și orașul+județul, e normal ca ei să iasă în față să se laude cu obținerea unor fonduri pentru care nu ei s-au luptat ani de zile, ci alții ! Deocamdată, mungurii dau intensiv din gură, asta e realitatea.

    • xmen Răspunde

      Şi după tine ce a oprit pe ditamai de două ori !!!! deputato-ministrul Silaghi et comp. cu USL-ul lor să facă acelaşi lucru. În 2012 mai era puţin şi aveau 99,9 % ca pe vremuri ( că doar au avut la alegeri generale 70 % ). Şi am primit promisiuni şi machete – machetă cu podul, cu parcările din cartiere, cu stadionul modernizat. Ca pentru copii proşti (adică bomboane şi bile de sticlă colorate).

  3. laurentiu Răspunde

    Macar astia sa faca ceva ca de la primar e clar ca nu putem avea nicio speranta! 0 BARAT E KESERKENI!

    • Norick Răspunde

      Ai postat comentariul tau de zi cu zi (defapt ai dat copy-paste) , acuma poti sa dormi linistit. 😛
      Vise placute ! 🙂 😀

  4. verner Răspunde

    De ce mai trebuie inca o cladire pt prefect, nu are loc in palat, nu va ocupati de prostii, faceti ce trebuie: poduri, drumuri, eliminati terenurile virane din oras, hotelul Dacia, etc. Vedeti ca sau inflamat spiritele, pana cand credeti ca veti fi tolerati?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.