PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Groapa de pe pod. Primarul ne ia la mişto/apreciază: Specialişti devotaţi!

Primarul Kereskenyi Gabor a dat asigurări, în cadrul conferinţe de presă de astăzi, că este la curent cu problema gropilor din oraş şi că imediat ce vremea va permite se va interveni. El a făcut şi câteva aprecieri la adresa PortalSM, pe care vă lăsăm să le interpretaţi dvs.

Am semnalat cazul AICI şi i-am prezentat soluţia AICI.

“Sunt nişte portaluri care semnalează, pot să spun ca nişte specialişti devotaţi, aceste fenomene cu care ne confruntăm în momentul de faţă. Poate nu ştiţi, nu credeţi, dar şi noi suntem conştienţi de această situaţie. Chiar pentru acest fapt an inclus pentru întreţinere şi reparaţii străzi, o sumă de 21,4 milioane lei. Chiar astăzi am discutat ca suna să fie şi mai mare, să fie raportată la cerinţele reale, deci 23 de milioane, va creşte undeva cu 10% din totalul bugetului nostru pentru funcţionare. Vom interveni pe o suprafaţă de 250.000 mp de carosabil, ceea ce nu s-a întâmplat de şase ani”, a declarat primarul.

De altfel, city managerul Maskulik Csaba a spus că există o tehnologie nouă, după cum “scriu unii” (aluzie tot la PortalSM), şi că este în tratative cu firma respectivă pentru a se putea interveni sub 10 grade Celsius.

“Ştim că sunt gropi, dar nu se poate interveni. Dacă am intervenit anul trecut în noiembrie am zis că intervenim cu bună ştiinţă că vor ţine o lună sau două luni, dar a fost absolut necesar ca cele 200-300 mp de gropi să le astupăm. Nu se poate acum interveni. Există o tehnologie nouă, cum mai scriu unii, suntem în discuţie cu firma respectivă, cred că într-o săptămână două vom încheia un contract cadru cu dânşii şi atunci se va putea interveni şi la temperaturi şi mai mici de 10 grade“, a spus Maskulik.

Trecând peste mici supărări, cert este faptul că a doua zi după publicarea articolului cu roata distrusă în groapa de pe pod, aceasta a fost astupată. Altfel, mai stătea până “vremea permite”.

Felicitări tuturor sătmărenilor care au avut o reacţie, astfel s-au mişcat lucrurile!

Portalul eşti tu! Ai surprins un accident sau un eveniment ce poate fi ştire? Trimite-ne imaginile pe redactia@portalsm.ro sau pe facebook.