PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Poliția Locală pune în pericol viețile sătmărenilor (FOTO)

Cu toate că rolul ei este de a proteja cetățenii, Poliția Locală Satu Mare pune viețile sătmărenilor în pericol. Și asta din cauza modului în care unii șoferi parchează mașinile instituției. 

Legislația rutieră, pentru care Poliția Locală aplică amenzi într-o veselie în oraș, spune că este interzisă oprirea/parcarea  la mai puțin de 25 de metri de trecerea de pietoni. În aceste fotografii se vede foarte clar că distanța dintre botul mașinii Poliției Locale și trecerea de pietoni de pe bulevardul Transilvaniei este cel mult un metru. 

Să admitem că în zona respectivă este aproape imposibil să respecți distanța de 25 de metri prevăzută de lege. Dar măcar doi-trei metri, pentru că altfel, la felul în care este parcată mașina Poliției Locale, viețile pietonilor sunt puse în pericol. 

Dacă un copil care are o înălțime de 1,5 metri se pregătește să treacă strada pe trecerea de pietoni, acesta nu poate fi văzut de șoferii care vin înspre centrul orașului pe bulevardul Transilvaniei din cauza mașinii Poliției Locale parcate atât de…ilegal. Și de aici până la o tragedie nu mai este decât… un metru.

Înțelegem că 25 de metri e mult, dar parcarea mașinii la cel pușin 5-6 metri de interesecție ar deschide vizibilitatea celorlalți șoferi și ar reduce posibilitetea producerii unor accidente de circulație grave. 

Sursa foto: Ai parcat ca un bou