PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Protestul de miercuri de la Satu Mare, în imagini (FOTO)

Peste o mie de oameni au protestat miercuri seara pe străzile municipiului Satu Mare împotriva măsurilor luate de Guvernul PSD de modificare a Codului Penal. 

Lumea a început să se adune Pasajul Corneliu Coposu. La început au fost 100, apoi s-au adunat, au ajuns la 200, iar când au ajuns la aproximativ 500 s-au îndreptat spre sediul PSD Satu Mare. De-a lungul traseului au fost scandate lozinci anti-PSD și anti-Dragnea. Pe traseu li s-au mai alăturat alte persoane.

De la sediul PSD, unde s-a ajuns la circa o mie de protestatari, s-a format un lanț uman în jurul Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare. De aici, protestatarii s-au îndreptat spre Palatul  de Justiție.

Masa de protestatari sătmăreni s-au întors pe Corso înspre sediul PSD, unde a mai urmat o nouă rundă de scandări și lozinci, după care se vor îndreptat de punctul de pornire a protestului: Pasajul Corneliu Coposu. 

Ulterior protestatarii au pornit din nou spre sediul PSD, după care au plecat în parcul Vasile Lucaciu şi s-au oprit la sediul ALDE, unde au scandat aceleaşi lozinci împotriva corupţilor, revenind din pe platoul din faţa Prefecturii.