PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Satu Mare, în topul orașelor cu cel mai scăzut nivel de trai

Satu Mare se află în topul orașelor cu cel mai scăzut nivel de trai din România, potrivit unui studiu realizat de Storia.ro și agenția de cercetare D&D Research. Cercetarea a analizat percepția pe care românii o au asupra costului vieții din orașul în care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obțin.

Satu Mare se află în coada clasamentului, alături de orașe precum Reșița, Alexandria, Vaslui, Focșani, Piatra-Neamț, Tulcea, Călărași, Botoșani și Brăilă. Acestea sunt orașele în care locuitorii trăiesc cel mai greu cu banii pe care îi câștigă în raport cu costurile vieții de zi cu zi.

Orașele în care se trăiește cel mai bine sunt Brașov, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Pitești, Timișoara, Târgu Mureș, Craiova, București și Iași.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania este considerată zona cu cel mai avantajos cost al vieții, fiind urmată de București-Ilfov, Oltenia și Banat. Moldova, Dobrogea și Muntenia au obtinut cel mai mic scor.

Se poate constata, astfel, că Satu Mare este singurul oraș din Transilvania care are un nivel de trai al populației atât de scăzut, fiind întrecut de orașe precum Zalău, Bistrița, Baia Mare, Alba Iulia, Deva sau Arad.