PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

UPDATE Patru bărbaţi în Someş: un mort, unul de negăsit (FOTO/ VIDEO)

UPDATE 18:25 – Pescarul decedat, în vârstă de 48 de ani, a fost scos din apă de Puşcas Lehel, care a povestit cum s-a întâmplat totul. 

Puşcaş Lehel se afla cu un prieten (care  a fost transportat la spital) pe malul Someşului la fript de slănină. În zonă mai erau doi pescari, pe care îi cunoştea. La un moment dat un pescar (cel decedat) a căzut în Someş, iar celălalt prieten le-a cerut ajutorul să îl scoată. Au intrat toţi în apă să  îl scoată pe pescarul luat de ape. Puşcaş Lehel a spus că el l-a scos pe pescarul decedat, prietenul său a reuşit să iasă din apă dar cel de-al doilea pescar nu a mai ieşit. El este căutat de pompieri. Şansele să fie în viaţă sunt minime.

La fața locului s-au deplasat de urgență două echipaje SMURD, unul de prim-ajutor, un altul de terapie intensivă, un echipaj de căutare-salvare și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

UPDATE 18:00: Pescarul scos din Someş fără suflare a fost declarat mort. Pompierii îl caută pe celălalt bărbat dispărut, iar cel scos la timp din apă a fost transportat la spital. Şansele ca bărbatul care încă nu a fost găsit să fie în viaţă sunt extrem de mici, apa Someşului fiind foarte rece. Un al patrulea pescar a fost cel care a sunat la 112. Aceştia erau împreună la pescuit.  

Ora 17:40 – O tragedie a avut loc în această după amiaza în zona podului galben din municipiul Satu Mare. Deocamdată nu se ştie cum, un pescar a căzut în Someş, şi alte trei persoane au sărit să îl scoată, după ce au anunţat pompierii.

Din nefericire, o persoană a fost adusă la mal fără suflare, pompierii resuscitând-o, una este de negăsit iar cea de-a treia persoană a fost scoasă în viaţă.

Şansele ca bărbatul resuscitat să-şi revină sunt minime.

Vom reveni cu detalii.