PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un consilier propune: parcări mai multe pe str. Mihai Viteazu (FOTO)

Consilierul local ALDE Cosmin Raţiu propune lărgirea străzii Mihai Viteazu în vederea amenajării mai multor parcări ecologice. El susţine că această măsură este necesară în special din cauza aglomeraţiei la Şcoala Generală nr.1 Grigore Moisil, când părinţii îşi duc copiii.

“Dimineaţa în jurul orei 8, în jurul orei 11, şi după amiază, părinţii se duc şi se iau copiii de la şcoală. De trei săptămâni Poliţia Rutieră în fiecare dimineaţă merge şi aplică amenzi. Până acum nu s-au dat amenzi pentru asta, Poliţia Locală descongestiona traficul, ajuta părinţii, că ei blochează acolo. Aceasta este ideea mea, să lărgim strada pe stânga și pe dreapta, să se facă parcări ecologice, este spațiu suficient”, a declarat Cosmin Raţiu.

Practic, consilierul propune ca de la intersecţia cu b-dul Brătianu, până la sediul UDMR să fie resistematizată zona, în sensul amenajării de parcări ecologice.

O altă variantă ar fi ca în fața școlii să fie permisă oprirea doar în intervalul orar în care intră și ies copiii de șa școală. Cosmin Rațiu a explicat că demersul său este de a ajuta pe toată lumea, atât pe părinţi, care ar opri liniştiţi, cât şi pe poliţişti, care s-ar putea concentra pe alte probleme.

Propunerea sa va fi analizată în Comisia pentru Siguranţa Circulaţiei.