Ultima actualizare: azi, 14:26

Locale

Un consilier propune: parcări mai multe pe str. Mihai Viteazu (FOTO)

cosmin ratiuConsilierul local ALDE Cosmin Raţiu propune lărgirea străzii Mihai Viteazu în vederea amenajării mai multor parcări ecologice. El susţine că această măsură este necesară în special din cauza aglomeraţiei la Şcoala Generală nr.1 Grigore Moisil, când părinţii îşi duc copiii.

“Dimineaţa în jurul orei 8, în jurul orei 11, şi după amiază, părinţii se duc şi se iau copiii de la şcoală. De trei săptămâni Poliţia Rutieră în fiecare dimineaţă merge şi aplică amenzi. Până acum nu s-au dat amenzi pentru asta, Poliţia Locală descongestiona traficul, ajuta părinţii, că ei blochează acolo. Aceasta este ideea mea, să lărgim strada pe stânga și pe dreapta, să se facă parcări ecologice, este spațiu suficient”, a declarat Cosmin Raţiu.

Practic, consilierul propune ca de la intersecţia cu b-dul Brătianu, până la sediul UDMR să fie resistematizată zona, în sensul amenajării de parcări ecologice.

O altă variantă ar fi ca în fața școlii să fie permisă oprirea doar în intervalul orar în care intră și ies copiii de șa școală. Cosmin Rațiu a explicat că demersul său este de a ajuta pe toată lumea, atât pe părinţi, care ar opri liniştiţi, cât şi pe poliţişti, care s-ar putea concentra pe alte probleme.

Propunerea sa va fi analizată în Comisia pentru Siguranţa Circulaţiei.

23 comentarii

  1. unu Răspunde

    nu trebuie bagati copii cu masina in scoala , of of mai bine taiem copacii domnule consilier ce parcare ecologica vrei ?? sa puneti niste stradutir de platic si ce??

    • Calinel Răspunde

      O inițiativa foarte buna care ar fi bine sa o studieze cei implicați în aceasta decizie probabil prin aceasta sar duce la decongestionarea traficului.

  2. cristi Răspunde

    Nu ca el nu vede bine de la alcool si de la tarfuletele cu care umbla. Asa om asa idei

    • Locatar Mihai Viteazu Răspunde

      Noua ne convine de minune sa se facă parcări în zonă va creste prețul imobilelor ,iar zona este în renovare tribunalul este gata politia gata și se fac și renovări private în zona .
      Felicitări pentru proiect d-le doctor.

  3. cicănfrais Răspunde

    Vai ce gogosi indrugi Ratiule!!!Vrei parcare pentru noua ta clinica de analize medicale pe Mihai Viteazu nr7.Si tu ai fost amendat probabil deoarece intotdeauna parchezi ilegal inclusiv pe trecerea de pietoni.Acum produci un mare deranj la locatia amintita ocupand cu utilaje,containere si moloz atat carosabilul cat si trotuarul.Banuiesc ca nu ai nici o autorizatie si nici nu platesti folosinta domeniului public.Vai ce repede se misca consilierii cand au un interes!

  4. IoBag Răspunde

    Eu propun să desființăm toate trotuarele din zona centrală, pentru a face locuri de parcare, iar magazinele să fie de tip drivre-in, iar nesimțiții de pietoni să fie împușcați! Câtă nesimțire din partea lor să aibă două trotuare largi la dispoziție!
    Deasemeni, propun ca toți șoferii care-și parchează mașinile pe trotuare în așa fel încât să facă imposibilă trecerea nesimțiților de pietoni, să fie premiați!
    Totodată, propun ca toate școlile din țară să fie dotate cu cabinete stomatologice și să aibă contracte de exclusivitate cu dințaroșul-consilier!
    Și nu în ultimul rând, propun ca toți penalii din ALDE să se predea și să ceară pedeapsa maximă pentru infracțiunile comise!
    E bine așa, Cozmine?

    • Alina Negrea Răspunde

      Bine spus dar trebuie și aplicată aceasta inițiativa. Este un calvar sa parchezi în zona centrală.

    • bea Răspunde

      Rațiu este un super organizator tot ce face are efect bun asupra orasului congresul medicilor a umplut hotelurile din Satu Mare ,a ridicat nivelul sistemului medical privat satmrean si ajuta pe cei cu necaz .

      • cicănfrais Răspunde

        auzi da de ce nu a avut aceasta initiativa in mandatele trecute ci doar acum cand e mare proprietar pe m.viteazu?asa organizator ,doar pe unde are interes.

      • Phlorin Răspunde

        Daca este asa bun organizator sa vina cu o schita, sa spuna clar cati copaci vor disparea, ce inseamna parcare ecologica, cate locuri noi de parcare vor fi, samd.
        A aruncat o petarda si asteapta sa gandeasca altii in locul lui.
        Ne sufocam in orasul asta. Altii opresc circulatia, fac parcari subterane, pun la punct sistemul de transport in comun, sprijina mersul pe bicicleta samd, iar noi largim drumuri pana la blocuri, taiem copaci. Sa nu incep sa spun de modul de lucru al florisalului, in unele nopti deasupra orasului se vede e un nor mare de praf chiar atunci cand se matura cu spor. Vai de natia noastra.

        • marin Răspunde

          Cu ce bani aceasta este varianta loocost fără buget nu faci mare lucru.

        • porki&cocean Răspunde

          Nu trebuie tăiați copacii aceste parcări se fac intre ei asa se câștigă spațiu Intre benzile de circulație .La spitalul nou amenajarea scoarului a fost tot idea lui Rațiu.
          Bravo pt inițiativa.

          • Norick

            Despre ce vorbesti copile ? Ai dat macar o data cu ochii peste pozele de mai sus ?? Eventual cu un matchbox poti parca intre 2 copaci… 😀
            Sau cu un Tico… 🙂
            Si totodata oare ce inseamna “parcare ecologica” ???? 🙂 😛

        • gyuri Răspunde

          Ce sofisticat “parcare ecologica” ,cum e aia,e facuta din hartie reciclata?,se curata singura?,cand n-o mai folosesti devine altceva?,vorbiti oameni buni clar,normal,iar de mersul cu altceva decat cu “autoturismul proprietate personala”, nu a mai auzit nimeni?,sa ma anuntati si pe mine cand se naste cineva care sustine,are obiectiv si atata vrea sa faca,inchiderea mai larga a centrului vechi,zona pietonala,curatirea strazilor,dusul gunoiului,aprovizionarea magazinelor de orice fel la ore mici(noaptea spre dimineata),si nu an ultimul rand parcari sub sau supraterane de care va face placere pe cartiere.Uitati-va la centrul mare pietonal din Sibiu.Zic

  5. vass Răspunde

    Ce gunoi de om, aruncat de altii, a reusit ALDE sa bage din nou in consilliul local!

  6. Salajean Răspunde

    Nu trebuie băgați înseamnă toți răutăcioși care comentează poate ei nu au plătit un angajat în viata lor dar au semințe în gură și comentează de pe marginea șanțului. Ideea este buna mai ales ca vine din partea unui tânăr care chiar a realizat multe ka viata

    • Salajean Răspunde

      Nu trebuie băgați înseamnă toți răutăcioși care comentează poate ei nu au plătit un angajat în viata lor dar au semințe în gură și comentează de pe marginea șanțului. Ideea este buna mai ales ca vine din partea unui tânăr care chiar a realizat multe la viata lui un medic bun cu experienta.

    • Masculică o are mică Răspunde

      Da un adevărat guru de care razi cu curu!Daca desființează spațiul verde din dreapta străzii ,fără tăierea copacilor, nu se poate parca decât oblic cu fata automobilului la trotuar,(paralel este aproape imposibil),spațiul caii de rulare este insuficient,astfel daca se desființează si spațiul din stânga străzii fără îndepărtarea arborilor pentru lărgirea caii de rulare la dimensiuni exploatabile in siguranța locurile pierdute din cauza copacilor vor fi aproape egale cu cele câștigate in dreapta.Astfel pentru o lucrare de o asemenea anvergura câștigarea a patru locuri de parcare nu se justifica.Fluidizarea zonei se poate face foarte simplu ( astfel îl ajuta si pe Rațiu cu clinica lui cu tot),parcare cu timp limitat la MAX 30 min.Ai treaba in zona parchezi ,rezolvi si pleci.Ai treaba mai multă sau ai serviciu,parchezi mai jos cu 100,150 m si lași zona liberă pentru alții.Eventual amenajezi străzile Mileniului,Cosbuc,Slavici ,Hosu pentru parcarea oblica si creșterea capacității de parcare.Este un lucru care in multe orașe din vest funcționează de ani de zile.

  7. Masculica o are mică Răspunde

    Deci asta este ideea lui Rațiu el vrea sa ajute și oamenii dar și pe el cam asa funcționează.
    Măcar asta se gândește și la alții.

  8. sophia Răspunde

    Parcarea ecologica este facuta din pietre din acelea cu gauri de iese iarba prin ele.Problema cu iarba e ca nu da nici un strop de oxigen si nici nu face umbra in zilele caniculare.Va urez respiratie usoara in urmatorii ani!

  9. IoBag Răspunde

    Mergeți pe B-dul Cloșca și vedeți cât de ecologice sunt respectivele locuri de parcare! Nici un pic de iarbă nu crește, deoarece au fost prost proiectate și executate, iar scurgerile de diferite lichide de la mașini se scurge direct în pământ sporind poluarea! Garda de mediu doarme, că doar a fost geniala idee a lui chelu, dorel de sătmar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.