PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Bugetul Apaserv, aspru criticat. 40% din prețul apei merge pe salarii

Consilierul local UDMR, Ștefan Ressler, a criticat aspru, în ședința de astăzi a Consiliului Local Satu Mare, bugetul SC Apaserv pe anul 2017. Acesta a arătat că 40% din costul apei pe care-l plătesc sătmărenii reprezintă cheltuieli cu salariile angajaților. Tot cu această ocazie, Ressler a solicitat să fie redus prețul la apă pentru că apa furnizată de Apaserv către populație este cea mai scumpă din zonă. 

Directorul economic al SC Apaserv, Monica Fechete, a arătat că nu vor fi majorări de preț la apă în acest an și că ultima majorare a fost la 1 iulie 2014. 

Cheltuielile prevăzute în Bugetul Apaserv pe anul 2017 depășesc 55 de milioane de lei, cu 10% mai mari decât anul trecut. Dintre acestea, peste 24 de milioane de lei reprezintă doar cheltuieli cu personalul, adică cu 13% mai mari decât anul trecut. Aici intră cheltuieli cu prime și bonusuri care, practic, s-a dublat față de anul trecut. 

În cele din urmă, în ciuda faptului că un consilier UDMR a votat împotrivă iar ceilalți s-au abținut, Bugetul SC Apaserv Satu Mare a trecut grație voturilor acordate de consilierii PSD, PNL și ALDE.