PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cu mic cu mare la compostare! Campanie APM la grădiniţele din Satu Mare

Grădiniţele din municipiul Satu Mare sunt implicate într-un proiect de compostare a deşeurilor vegetale, printr-un proect al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM), intitulat “Cu mic cu mare la compostare”.

Startul campaniei a avut loc astăzi, la Casa Verde, în prezenţa reprezentanţilor celor 16 grădiniţe, ai adminsitraţiei locale şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Prin acest proiect, grădiniţele vor primit câte un compostor având o capacitate de 280 de litri, în care vor aduna resturile vegetale din curţiel grădiniţelor, coji de legume şi fructe, şi alte materii organige şi le vor lăsa într-un colţ al curţii pentru a se transforma în compost. Acest compost va fi ulterior cântărit, adunat şi utilizat la amenajarea unei zone verzi în sensul giratoriu de la intersecţia b-dului Cloşca cu Rosetti.

Directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, a atras atenţia asupra faptului că Satu Mare se confruntă cu o mare problemă în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor şi a subliniat că orin această metodă de compostare cantitatea de deşeuri ce trebuie colectată se reduce foarte mult.