Ultima actualizare: azi, 10:48

Locale

Cu mic cu mare la compostare! Campanie APM la grădiniţele din Satu Mare

compostare satu mareGrădiniţele din municipiul Satu Mare sunt implicate într-un proiect de compostare a deşeurilor vegetale, printr-un proect al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM), intitulat “Cu mic cu mare la compostare”.

Startul campaniei a avut loc astăzi, la Casa Verde, în prezenţa reprezentanţilor celor 16 grădiniţe, ai adminsitraţiei locale şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Prin acest proiect, grădiniţele vor primit câte un compostor având o capacitate de 280 de litri, în care vor aduna resturile vegetale din curţiel grădiniţelor, coji de legume şi fructe, şi alte materii organige şi le vor lăsa într-un colţ al curţii pentru a se transforma în compost. Acest compost va fi ulterior cântărit, adunat şi utilizat la amenajarea unei zone verzi în sensul giratoriu de la intersecţia b-dului Cloşca cu Rosetti.

Directorul APM Satu Mare, Elisabeta Bekessy, a atras atenţia asupra faptului că Satu Mare se confruntă cu o mare problemă în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor şi a subliniat că orin această metodă de compostare cantitatea de deşeuri ce trebuie colectată se reduce foarte mult.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.