PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Kereskenyi Gabor a dat în judecată Primăria Satu Mare. Vrea salariu mai mare

Primarul Kereskenyi Gabor a dat în judecată Primăria, prin intermediul sindicatului Mintia, alături de câteva sute de angajaţi, solicitând acordarea unui spor de antenă, de 10%. Astfel, printre reclamanţi apare numele lui Kereskenyi Gabor iar la partea reclamată apare municipiul Satu Mare, reprezentată tot prin primarul Kereskenyi Gabor. De asemenea, le lista petenţilor apar cei doi viceprimari, Doina Feher şi Adrian Albu.

“Este procesul în ceea ce priveşte sporul pentru condiţii vătămătoare, aşa zisul spor de antenă, care este contestat de Curtea de Conturi. Am considerat că trebuie să fiu solidar cu angajaţii din cadrul Primăriei pentru că, spre deosebire de alte instituţii, unităţi, unde beneficiază angajaţii sau lucrătorii de sporul de antenă, în speţa noastră, pe Palatul Administrativ sunt amplasate fel de fel de antene care, conform buletinelor de măsurători, chiar emit nişte radiaţii, care sunt dăunătoare sănătăţii angajaţilor”, a spus primarul.

 În aceste condiții, edilul a solicitat Consiliului Local aprobare pentru angajarea unor juriști, astfel încât niciun angajat să nu fie în conflict de interese.