PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

NEPI și Mc Donald’s, boicotate de samsari imobiliari. Primăria le declară război

Samsarii imobiliari boicotează investițiile ce urmează a fi realizate de la Satu Mare de NEPI și Mc Donald’s. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, le-a declarat acestora, în cadrul unei conferințe de presă, război total. 

Primarul Kereskenyi Gabor, a precizat că a purtat negocieri timp de două luni cu cei de la Mc Donald’s. În urma acestor negocieri, Mc Donald’s a trimis, în data de 20 martie, o scrisoare de intenție Primăriei Satu Mare în vederea deschiderii unui Mc Drive și a unui Mc Caffe la Burdea, în locul unde până nu demult a fost o benzinărie. Documentul privind intenția investitorului este la Primărie. 

Însă, între timp, au apărut niște samsari imobiliari care, prin intermediul unor bătrânei de 80 de ani, solicită acel teren.

Și un anumit teren pe care ar urma să fie construit mega-mall-ul NEPI este cu probleme. Niște persoane din Ungaria solicită în instanță anularea unui titlu de proprietate asupra unui teren cumpărat de NEPI, contestând modul în care acel teren a fost retrocedat. 

Primarul Kereskenyi a transmis un mesaj ferm că lucrurile în ceea ce privește cele două investiții merg mai departe și a declarat război total samsarilor imobiliari care doresc să bage bețe-n roate marilor investiții din municipiul Satu Mare. 

Edilul șef a mai adăugat că azi a fost eliberat Certificatul de Urbanism pentru investiția celor de la NEPI, iar luni se va discuta în ședință despre înființarea unui sens giratoriu în zonă. Pe de altă parte, Comisia juridică din cadrul Primăriei Satu Mare va căuta soluții pentru terenul de la Burdea pe care ar urma să construiască cei de la Mc Donald’s. 

Unele procese vor merge mai departe. Vom face demersuri și analize în vederea emiterii de autorizații de construcții pentru ambele investiții”, a spus primarul.