PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Polițiștii sătmăreni protestează. “Poliţiştii prost plătiţi generează corupţie!” (VIDEO&FOTO)

Polițiștii sătmăreni se află în aceste momente în stradă și protestează faţă de atitudinea cu care reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne i-au tratat pe colegii lor de la Bucureşti la negocierile pentru creşterea salariului.

Circa 20 de polițiști sătmăreni s-au adunat în faţa sediului Poliţiei Municipale de pe str. Gheorghe Doja unde au organizat protestul. 

Acțiunea este organizată de Sindicatul EUROPOL.

“Conform legii, salariul minim brut pe ţară a fost stabilit începând cu 1 februarie la 1.450 lei iar noi suntem în prezent plătiţi la salariul minim pe economic din decembrie 2009. Au trecut opt ani, salariile noastre s-au mărit cu 55 de lei. Ministerul şi Ministerul Muncii refuză să ne aplice în mod corect această hotărâre de guvern. În 16 martie, colegii noştri de la Bucureşti au făcut un miting, au protestat, nu ne-am ales cu nimic, aşteptăm în continuare aplicarea corectă a legii, nu vrem decât să se aplice corect hotărârea de guvern. La educaţie s-au dat bani, la sănătate s-au dat bani, suntem ultima categorie de bugetari la care nu ne-a crescut salariile de opt ani”, a spus preşedintele Europol Satu Mare, Felix Văsuţ.

Mesajele transmise de poliţişti, prin pancarde sau la megafon au fost:

– Poliţiştii prost plătiţi generează corupţie!

– Siguranţa naţională nu valorează ct salariul minim pe economie

– Pentru guvernanţi legea-i un pamflet/ Eu, ca poliţist tre` să fiu corect?

– Infractori descoperim, dar salarii nu primim

– Suntem plătiţi de stat, mai prost ca la privat

– Ne conduceţi prost, n-aveţi niciun rost

– Vrem salarizare, nu distriminare

– Noi M.A.I. contăm?

– Murim la datorie plătiţi cu minimul pe economie

-Câţi profeesori/asistente au murit la datorie?

Protestul este programat până la ora 17:00, chiar sub geamul şefului Poliţiei Municipiului Satu Mare

La ultima întâlnire de la Bucureşti, sindicaliştii din Poliţie au ieşit nemulţumiţi de la întâlnirea cu ministrul de Interne, Carmen Dan, care le-a promis o mărire de salariu între 100 şi 300 de lei, din luna aprilie. Sindicaliştii cer ca salariul să le fie calculat la nivelul actual al salariului minim, nu la cel din 2009.