Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Polițiștii sătmăreni protestează. “Poliţiştii prost plătiţi generează corupţie!” (VIDEO&FOTO)

protest politie satu mare2Polițiștii sătmăreni se află în aceste momente în stradă și protestează faţă de atitudinea cu care reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne i-au tratat pe colegii lor de la Bucureşti la negocierile pentru creşterea salariului.

Circa 20 de polițiști sătmăreni s-au adunat în faţa sediului Poliţiei Municipale de pe str. Gheorghe Doja unde au organizat protestul. 

Acțiunea este organizată de Sindicatul EUROPOL.

“Conform legii, salariul minim brut pe ţară a fost stabilit începând cu 1 februarie la 1.450 lei iar noi suntem în prezent plătiţi la salariul minim pe economic din decembrie 2009. Au trecut opt ani, salariile noastre s-au mărit cu 55 de lei. Ministerul şi Ministerul Muncii refuză să ne aplice în mod corect această hotărâre de guvern. În 16 martie, colegii noştri de la Bucureşti au făcut un miting, au protestat, nu ne-am ales cu nimic, aşteptăm în continuare aplicarea corectă a legii, nu vrem decât să se aplice corect hotărârea de guvern. La educaţie s-au dat bani, la sănătate s-au dat bani, suntem ultima categorie de bugetari la care nu ne-a crescut salariile de opt ani”, a spus preşedintele Europol Satu Mare, Felix Văsuţ.

Mesajele transmise de poliţişti, prin pancarde sau la megafon au fost:

– Poliţiştii prost plătiţi generează corupţie!

– Siguranţa naţională nu valorează ct salariul minim pe economie

– Pentru guvernanţi legea-i un pamflet/ Eu, ca poliţist tre` să fiu corect?

– Infractori descoperim, dar salarii nu primim

– Suntem plătiţi de stat, mai prost ca la privat

– Ne conduceţi prost, n-aveţi niciun rost

– Vrem salarizare, nu distriminare

– Noi M.A.I. contăm?

– Murim la datorie plătiţi cu minimul pe economie

-Câţi profeesori/asistente au murit la datorie?

Protestul este programat până la ora 17:00, chiar sub geamul şefului Poliţiei Municipiului Satu Mare

La ultima întâlnire de la Bucureşti, sindicaliştii din Poliţie au ieşit nemulţumiţi de la întâlnirea cu ministrul de Interne, Carmen Dan, care le-a promis o mărire de salariu între 100 şi 300 de lei, din luna aprilie. Sindicaliştii cer ca salariul să le fie calculat la nivelul actual al salariului minim, nu la cel din 2009.

21 comentarii

  1. hahha Răspunde

    sincer niciunul nu isi merita locul sa fie politist – extraordinar muriti , dar unde mergeti in kosovo??care politist a murit la datorie? hai sa fim seriosi – cati dintre voi care stati acolo ati facut o academie de politie??

    • Politist Răspunde

      Auzi hahalera ce esti mai uita-te si la tv Si vezi ca au fost polițiști decedați în interesul serviciului in ultima vreme ex: cel din maramureș ucis în postul de politie, cei doi de la rutieră din bucuresti etc. Si inca ceva sa stii ca sunt multi politisti inclusiv de la frontiera jandarmi politie militară in misiuni internationale de menținere a păcii chiar su in kosovo dar ce așteptări sa am de la tine probabil esti vreun frustrat recidivist sau care a avut amenzi primite de la organele legii

      • x-ulescu Răspunde

        Mai multi muncitori au murit la locul de munca decit politisti,ei sunt platiti cu salarul minim pe economie
        si daca nu le convine ,patronul le spune sa-si caute de lucru in alta parte.

      • Garcea Răspunde

        Domnule politist, procentual mor mai multi muncitori in constructii decat politisti. Si aia mor pentru un salariu pe jumatate cat al vostru. Nu va mai victimizati!
        Eu cred ca ar fi binevenit un control al averilor politistilor…
        Politistii corecti nu sunt vizati de acest comentariu!

    • Îl put Răspunde

      Toti retardatii din politie au salarii de 4000 de lei acum vor 7000 ca de li se cuvine ,plus spagile plus santajul iar cei din privat platec sa tinem niste paraziti infractori o gloata de grup organizat de la stat .

  2. Localnic Răspunde

    Hahaha stiu cine esti dupa adresa IP .
    In curand ne vom intalni.

  3. x-ulescu Răspunde

    Daca e asa rau politist , de ce se inghesuie peste 10 pe loc ,la admitere in scolile de politie ??
    La privat cati angajati primesc ,,norma de hrana ” ?

    • Alt Satmarean Răspunde

      De ce nu le cereți? Din moment ce sunteți plătiți la privat cu minim pe economie poate atât si meritați!!!

  4. profesor Răspunde

    noi v-am invatat sa scrieti si sa cititi , care mai stie.

  5. 007 Răspunde

    Oare stiti de ce unii care comenteaza,gandesc ca infractorii?! Dintr-un singur motiv?IQ-ul lor este la nivelul gradelor de afara…De ce ?Simplu.Nici macar nu-si dau seama ce penibili sunt in ochii oamenilor corecti si civilizati,care vor o normalitate in ordinea publica si nunumai.Ma indoiesc ca ,,istetii”astia cu tastatura si fara un pic de creier,inteleg ce scriu.In rest,am mai scris si voi mai scrie,,NU EXISTA PADURE FARA USCATURI”dar tot atat de clar imi este de ce unii se iau numai de ,,copaci societatii”si NUMAI ASCUNSI PRIN ,,BOSCHETII”NET-ului, pentru simplu motiv ca ei insasi sunt niste USCATURI.
    In rest nu mor caii cand vor…prostii,pardon cainii!

  6. scris plus citit Răspunde

    tre’ sa fiu corect??? extraordinar de corecti sunteti

    • 007 Răspunde

      @scris plus citit, nu,nu trebuie,sa fii corect,ca de…la cati ciudati sunt in jurul nostru, ce mai conteaza unul in plus sau in minus.Ramai ceea ce ai dat de inteles ca esti si nimic mai mult.Iti dai seama ce ,,fericire” pe ai tai cu un(cum sa-ti zic?) ca tine…sau alor tai nu au descoperit INCA cum ESTI si CUM GANDESTI ?
      Pa si atentie la exprimare, ca are cam efect de bumerang!
      PS.,,NU EXISTA PADURE FARA USCATURI” iti spune ceva chestia asta,sau e prea mult pentru tine ?Nu ,nu trebuia sa intreb,clar e prea mult.

  7. moscraciun Răspunde

    de 2 ori am prins hoti. Primadata am prins un hot care a furat un telefon iar politia a vrut sa ma amendeze pentru ca i-am deranjat, iar a doua oara am prins un tanara care a zgariat 27 de masini, repet 27 de masini iar politia i-a dat drumul pe motiv ca nu e el..mentionez ca ambii au fost prinsi in flagrant! ce salar sa merite exemplarele de genu?

  8. florin Răspunde

    Pentru cei frustrati de la privat.Nu va oprit nimeni niciodata sa nu intrati in politie. Sunt scoli de agenti. De ce nu ati mers acolo? Poate nu sunteti in stare sa treceti nici macar de probele sportive. Ce sa mai zic de cele scrise. Poate ca e prea greu pentru unii sa stea 2 ani departe de casa.Eu personal nu sunt de acord cu angajarile directe. Nu este corect fata de cei care pierd 2 ani din viata in scoli. De aici provin uscaturile.

    • Safetycar Răspunde

      Inteligentule daca tot ai studiat teoria pulanului doi ani departe de casa poate îți dai seama ca “frustrații ” aia din privat îți plătesc ți-e leafa aia mică,mică care o ai .Tot fraierii din privat îți plătesc ți-e uniformă,pulanul din dotare șapca care ți-o dai pe spate sa-ți ventileze vantu neuronu norma de hrana ,sporurile inclusiv la de 250 RON ca sa-l îngropi pe tactu,etc,Ai te rog decenta si respecta-i pe aia care muncesc sa-ți plătească leafa si eventual mai prinde câte un hot, câte un șmecher ce face drifturi in centru,o curva,etc, sa aibă si frustrații satisfacția ca nu te țin de ficus cu pulan.

  9. Safetycar Răspunde

    Băi da de ce va faceți mă polițiști daca e așa nașpa salariul si e vai de mama voastră.De ce nu mergeți voi in agricultura de exemplu ,aer curat,totu BIO,va faceți polițai sa va omoare infractorii si sa Rămâneți rupți in cur la salariu.Apropo mașinile alea parcate in fata Poliției sunt ale voastre? Din salariu?Wow!

    • Unu Răspunde

      Poate ai concurs si te reținem hai mars

      • garcea Răspunde

        mars iti zicea mă-ta in acceptu ca tac-tu era maidanez?de la ea ai preluat expresia?sau de cand faceai apelul bocancilor ?inainte mars boule!

  10. florin Răspunde

    Din in ce imi platesti salariul? Din minimul pe economie care il ai? Spune safetycar. Sau din somajul care il primesti ca nu iti place sa muncesti. Ai 12 clase macar?

  11. F.B.I. Răspunde

    Niste putori ordinare , maaaa politistii pu……, unde este criminalul actritei , anul trecut s-au spart vreo 20 de case si au disparut bijuterii bani , voi grevitilor pe cine drecu prindeti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.