PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Proiectele pe care Primăria Satu Mare vrea să le implementeze prin PNDL

Primăria municipiului Satu Mare are în vedere implementarea a 13 proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Cu o singură excepție, toate au ca obiectiv infrastructura rutieră în oraș.

Cu ocazia vizitei sale la Satu Mare, viceprim-ministrul României, Sevil Shhadeih, care este și ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene, le-a transmis primarilor din județul Satu Mare că proiectele pentru finanțare prin PNDL mai pot fi depuse până în data de 17 martie.

Conducerea primăriei nu a stat cu mâinile în sân, iar primarul Kereskenyi Gabor a convocat pentru mâine, de la ora 14.00, o ședință extraordinară fulger care are pe ordinea de zi 13 puncte toate având ca obiectiv actualizarea indicatorilor tehnico-economici la diverse proiecte ce urmează a fi depuse pentru finanțare prin PNDL.

Este vorba despre modernizare Drmul Careiului, reabilitare clădire corp C5 de la Liceului Teoretic German Johann Ettinger. podul peste rîul Someș – amplasament strada Ștrandului (al treilea pod), reparații capitale Podul Decebal.

Totodată, se mai are în vedere actualizarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivele modernizare străzi Curtuiuș, modernizare strada Diana, strada 1 Iunie, Luca Sighet, Mărăști, Alexandru Vlahuță, Bixadului, Ceferiștilor, Livada, Locomotivei, Mașiniștilor, precum și a străzilor Ferăstrău, Merilor și Depozitelor din Satu Mare.