Ultima actualizare: azi, 12:24

Locale

Proiectele pe care Primăria Satu Mare vrea să le implementeze prin PNDL

asfaltarePrimăria municipiului Satu Mare are în vedere implementarea a 13 proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Cu o singură excepție, toate au ca obiectiv infrastructura rutieră în oraș.

Cu ocazia vizitei sale la Satu Mare, viceprim-ministrul României, Sevil Shhadeih, care este și ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene, le-a transmis primarilor din județul Satu Mare că proiectele pentru finanțare prin PNDL mai pot fi depuse până în data de 17 martie.

Conducerea primăriei nu a stat cu mâinile în sân, iar primarul Kereskenyi Gabor a convocat pentru mâine, de la ora 14.00, o ședință extraordinară fulger care are pe ordinea de zi 13 puncte toate având ca obiectiv actualizarea indicatorilor tehnico-economici la diverse proiecte ce urmează a fi depuse pentru finanțare prin PNDL.

Este vorba despre modernizare Drmul Careiului, reabilitare clădire corp C5 de la Liceului Teoretic German Johann Ettinger. podul peste rîul Someș – amplasament strada Ștrandului (al treilea pod), reparații capitale Podul Decebal.

Totodată, se mai are în vedere actualizarea indicatorilor tehnico-economici la obiectivele modernizare străzi Curtuiuș, modernizare strada Diana, strada 1 Iunie, Luca Sighet, Mărăști, Alexandru Vlahuță, Bixadului, Ceferiștilor, Livada, Locomotivei, Mașiniștilor, precum și a străzilor Ferăstrău, Merilor și Depozitelor din Satu Mare. 

4 comentarii

  1. ARBEITMACHTFREI Răspunde

    CE INSEAMNA ” ACTUALIZAREA INDICATORILOR TEHNICO-ECONOMICI” ?

  2. MISU SAVA Răspunde

    Informez pe aceasta cale angajatii Primariei mun. Satu Mare, ca programul PNDL este destinat mai mult comunelor sarace, care depun proiecte de 1-2 mil. euro cu alocari pe 4 ani, cf. alocarilor bugetare, cf. anexa 3-PNDL. Pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere in orase si municipii exista fonduri europene pe diferite programe si axe de finantare legal constituite in acest sens. Suma de 90 mil euro, cat este necesar construirii celui de-al treilea pod , ar insemna alocari pe 90 ani!!!!!
    Rog pe aceasta cale angajatii Primariei mun. Satu Mare in frunte cu primaru sa nu se mai ocupe de chestii “slabe,, sa nu mai arunce praf in ochii satmarenilor, si sa munceasca , sa gaseasca acele fonduri si sa depuna cereri de finantare , vezi Oradea, Zalau, Cluj, Bistrita Nasaud, Alba Iulia, ca altfel trec fondurile postaderare si va fi jale cu ei

    Cred ca este o rusine ca municipiu resedinta de judet , cu aparat de specialitate -Investitii achizitii sa ceri bani prin PNDL
    P.S.
    Actualizarea indicatorilor tehnico economici se realizeaza de catre proiectant la solicitarea Beneficiarului,daca sedinta are loc in 14 martie nici o sansa sa se depuna la Bucuresti toate devizele pe obiect, devizul general si indicatorii tehnico economici pentru toate cele 13 LUCRARI pe care Primaria Satu Mare doreste sa obtina fonduri prin PNDL!!!!

    • MISU SAVA Răspunde

      Reabilitare clădire corp C5 de la Liceului Teoretic German Johann Ettinger-se poate depune pe P.O.R. 2014-2020-Axa 3-Prioritatea de investitie 3.1.A

  3. Cetatean Răspunde

    Al Proiectantului, cand ii vine randul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.