PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Aşa arată containerele Florisal. Reclamaţiile sătmărenilor (FOTO)

Discuţiile asupra societăţii de salubrizare din Satu Mare, Florisal, au revenit în centrul atenţiei după ce pe facturi firma a introdus noul timbru de mediu. Deocamdată încă nu este un verdict clar şi ferm dacă această taxă este legală sau nu, cert este că toţi sătmărenii au primit facturile majorate, încă începând cu  ianuarie.

Un sătmărean ne-a transmis însă fotografii din zona Micro 17 – Carpaţi, cu imaginea punctelor de colectare a deşeurilor. El reclamă că ar trebui amenajate şi containere pentru alt gen de deşeuri, în lipsa lor oamenii aruncându-le lângă grilaje.

“Ar trebui măcar pe cartiere să existe puncte şi pentru alt gen de deşeuri. De exemplu dacă ţi se sparge chiuveta ce faci cu ea? Oamenii le aruncă pe unde pot. Dacă ai de schimbat o saltea ce faci cu cea veche? Oamenii le aruncă și pe acestea lângă containere, astfel că zonele ajung mizerabile de-a dreptul. Ar trebui să existe un punct pentru materiale de acest gen. Până la urmă plătim pentru salubrizare, şi dacă tot nu se face colectare selectivă, măcar acest lucru să existe”, ne-a transmis sătmăreanul.

Cititorii în acțiune – Portalul eşti tu! Ai surprins un accident sau un eveniment ce poate fi ştire? Trimite-ne imaginile pe redactia@portalsm.ro sau pe facebook.