PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Chinezii pot să facă podul peste Someş într-un an. Kereskenyi: Fix pix pentru ei!

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a împărtăşit astăzi câteva impresii în urma vizitei în China, el afirmând că aceştia ar putea construi peste Someş într-un termen de un an, pentru ei fiind “fix pix”.

“Ei ar putea să facă un pod de la A la Z  într-un an, eu cred că ei ar fi în stare să facă, pentru că de exemplu când am prezentat oportunităţile de investiţii ale noastre, unde bineînţeles prioritar este noul pod peste Someş, au întrebat de lungime de câte benzi ar conţine. Am zis că fără rampe e de 500 de metri, plus rampele 7-800 de metri. Aia e un fix pix pentru ei”, a decalarat primarul.

Primarul a precizat că reprezentanţii  marilor societăţi din China în special sunt interesaţi de a veni în Uniunea Europeană să efectueze lucrări, însă în România întâmpină dficultăţi, nefiind foarte bine primiţi. Totuşi chinezii au intrare mai uşoară în Polonia, unde construiesc autostrăzi şi Ungaria unde construiesc căi ferate rapide.

“Pot să facă orice într-un interval de timp foarte foarte scurt. Orice pod să facă, şi parcări etajate, şi poduri şi parcări, tot, şi nu în 3-4-5-10 ani ci în doi ani. Ei susţin că nu este din partea României o deschidere. Am făcut primele conexiuni şi urmează să vină unele societăţi comerciale la Satu Mare să vadă la faţa locului, le-am prezentat proiectele noastre mari, în derulare, cu care mergem înainte. Nu vor veni numai pentru Satu Mare, cine susţine aşa ceva nu este teafăr la cap. Vor veni pentru că îi interesează această zonă, sunt interesaţi de România, de marile aglomerări urbane, văd un potenţial şi în Transilvania şi în zona Bucureştiului”, a mai spus primarul.

Vă prezentăm mai joc un clip viral, cum construiesc chinezii un pod în 42 de ore: