PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. De ce a fost închisă aleea din fața Primăriei. Motivul oficial și motivul real

De câteva zile, conducerea Primăriei Satu Mare a decis să închidă pentru populație aleea din fața sediului Primăriei. Un echipaj al Poliție Locale Satu Mare este tot timpul la intersecția acestei alei cu bulevardul Transilvania și nu permite accesul cu mașinile decât a celor autorizate.

Odată ce a fost luată această decizie, găsirea unui loc de parcare în zonă pe bulevardul Transilvania este aproape imposibil de realizat. Asta din cauza faptului că angajații din Palatul Administrativ, chiar și cei ai Primăriei, nu mai pot parca pe acea alee și sunt nevoiți să îşi lase maşinile pe bulevardul Transilvania. Asta în timp ce pe alee sunt zeci de locuri de parcare goale.

Primarul Kereskenyi Gabor a declarat că a luat decizia de a interzice accesul mașinilor pe aleea respectivă o dată pentru că la intrare este un semn de circulație care interzice accesul  autovehiculelor cu excepția celor autorizate, iar pe de altă parte, edilul șef spune că nu este posibil ca cei ce merg la cumpărături în Centrul Nou să-și parcheze mașinile în acea zonă în detrimentul autoturismelor Primăriei.

City-managerul Masculic Csaba spune că oricum accesul era interzis deoarece săptămâna viitoare vor începe lucrările de reabilitare a trotuarelor din fața sediului Primăriei, de pe ambele părți.

Dacă acestea sunt explicațiile oficiale, se pare însă că altul este motivul real. Surse din cadrul Primăriei Satu Mare spun că primarul Kereskenyi Gabor ar fi acroșat o mașină parcată în zona care acum este interzisă. Astfel că a luat decizia de a nu mai lăsa pe nimeni acolo.