PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consilier judeţean: Dacă nu rezolvăm problema spitalului, s-ar putea să-l închidem!

Consilierul judeţean PSD Ioan Pop a atras în şedinţa de astăzi problema asupra gravităţii situaţiei în care se află Spitalul Judeţean. Potrivit acestuia, managerul interimar Camilo Coste trebuie demis şi problemele rezolvate cât mai repede.

“Problema actului de sănătate pentru populaţia judeţului este o problemă stringentă a populaţiei în fiecare zi. Personalul de acolo şi în speţă şefii de secţii au reclamat un lucru îngrijorător, o scădere a indicelui de act medical care ar duce inclusiv la scăderea resurselor, care vin din contractul cu Casa. Nu putem sta, să aşteptăm ce? Deci este nevoie de o intervenţie urgenţă şi dvs în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean trebuie să fiţi capul de acolo, pentru că dacă această problemă nu o rezolvăm s-ar putea ca acest spital în următorii ani să-l închidem. Dl. Agoston a spus un lucru care pe mine m-a cutremurat. Au fost situaţii când nu exista nici stocul minim de medicamente pentru funcţionarea unei unităţi medicale de orice natură. Cu atât mai mult a unui spital judeţean de urgenţă! Problema este veche, dar acum trebuie să luăm taurul de coarne, toţi, şi să facem ordine”, a spus Ioan Pop.

El a afirmat că sunt medici care vor să plece din acest spital.

“Mi-a spus un medic: m-am săturat, vreau să plec de aici. Vă daţi seama care e impactul? Întreg sistemul sanitar românesc este în pierdere de personal, judeţul nostru nu poate să îşi permită aşa ceva. Faceţi un audit cu toate probleme, de la management, la act medical, şi să găsim o modalitate de a ocupa posturile”, a mai spus Ioan Pop.

În opinia sa, prima măsură este demiterea actualului manager.

“Oamenii au spus: ieşim în stradă, ceea ce nu a dorit, şi în al doilea rând plecăm şi nu ne mai asumăm răspundere actului medical. Pierdem noi, populaţia judeţului”, a mai spus Ioan Pop.