Ultima actualizare: azi, 14:26

Locale

Consilier judeţean: Dacă nu rezolvăm problema spitalului, s-ar putea să-l închidem!

Consilierul judeţean PSD Ioan Pop a atras în şedinţa de astăzi problema asupra gravităţii situaţiei în care se află Spitalul Judeţean. Potrivit acestuia, managerul interimar Camilo Coste trebuie demis şi problemele rezolvate cât mai repede.

“Problema actului de sănătate pentru populaţia judeţului este o problemă stringentă a populaţiei în fiecare zi. Personalul de acolo şi în speţă şefii de secţii au reclamat un lucru îngrijorător, o scădere a indicelui de act medical care ar duce inclusiv la scăderea resurselor, care vin din contractul cu Casa. Nu putem sta, să aşteptăm ce? Deci este nevoie de o intervenţie urgenţă şi dvs în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean trebuie să fiţi capul de acolo, pentru că dacă această problemă nu o rezolvăm s-ar putea ca acest spital în următorii ani să-l închidem. Dl. Agoston a spus un lucru care pe mine m-a cutremurat. Au fost situaţii când nu exista nici stocul minim de medicamente pentru funcţionarea unei unităţi medicale de orice natură. Cu atât mai mult a unui spital judeţean de urgenţă! Problema este veche, dar acum trebuie să luăm taurul de coarne, toţi, şi să facem ordine”, a spus Ioan Pop.

El a afirmat că sunt medici care vor să plece din acest spital.

“Mi-a spus un medic: m-am săturat, vreau să plec de aici. Vă daţi seama care e impactul? Întreg sistemul sanitar românesc este în pierdere de personal, judeţul nostru nu poate să îşi permită aşa ceva. Faceţi un audit cu toate probleme, de la management, la act medical, şi să găsim o modalitate de a ocupa posturile”, a mai spus Ioan Pop.

În opinia sa, prima măsură este demiterea actualului manager.

“Oamenii au spus: ieşim în stradă, ceea ce nu a dorit, şi în al doilea rând plecăm şi nu ne mai asumăm răspundere actului medical. Pierdem noi, populaţia judeţului”, a mai spus Ioan Pop.

6 comentarii

  1. Bilko Răspunde

    Nu se poate inchide asa, pur si simplu, un spital de talia asta! Si voi sunteti pe langa total! Bateti din gura sa vada opinia publica ca aveti activitate!

  2. aurelian Răspunde

    Ioan pop ar trebui sa se pensioneze! Da-te draqului acasa de jegos imputit! Inchide-o pe ma-ta :)))))

  3. Coriolan Nepriceputeanul Răspunde

    Da da, și pe pacienți să-i mute în cabinetele lui dorel de sătmar!

  4. Alex Răspunde

    Consilier psd…Pop Ionica…mai analfabetule(stim toti)asa mare onsilier esti ca nu stii ca Spitalul este al populatie din Satu-Mare?spitalul nu este ceea ce tu ai furat este bunul nostru al tuturor si nu po ti sa dispui tu sau sugaci tai de colegi,sa inchide-ti Spitalul!!!este de cativa ani in subordinea CJ.de cand sa inceput distrugerea bunului comun al populatiei.mars la mata de borfas

  5. Mai lasăne Răspunde

    Pop Ioan (consilier fiind) să vadă de ce au venit cu țeavă de refulare de la – SATUL AMAȚI PÂNĂ ÎN SATU MARE – de ce nu sa introdus conductă de canalizare ca și în sate la care să se poată lega și cei din zona amintită.
    Dacă vreodată se va ajunge la aceste discuții suntem curioși cine va fii vinovat pentru “economia” făcută.
    Pentru că dezvoltarea zonei va necesita canalizare, deoarece apa sa introdus, dar țeava “DE REFULARE”nu suportă, DECI SE VA SĂPA DIN NOU ???

  6. fane Răspunde

    Cand iei un profesoras de la Unio si-l faci director la …Eminescu, politic bineinteles, ii dai asa o incredere in sine, incat isi inchipuie ca opiniile lui chiar conteaza pentru altcineva, inafara de lingaii lui din PSD. Nu-s primele porcarii pe care le debiteaza, de altfel ne-a obisnuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.