PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

O comună din județ stă pe un butoi cu pulbere. Propunerea primarului, scandaloasă

O comună din județul Satu Mare stă pe un butoi cu pulbere. Primarul comunei Vama, Vasile Corodan, a propus consiliului local majorarea taxei la apă potabilă cu 55% pe raza comunei.

Deși propunerea a fost respinsă în ultimele două ședințe de consiliu local, vineri, 26.05.2017 a fost programată, cu începere de la ora 19.00, o ședință cu un singur punct pe ordinea de zi, și anume: „Majorarea taxei la apă cu 55%”.

Consilieri locali ALDE se opun vehement acestei hotărâri considerând-o nefondată.

„Nu putem să votăm o asemenea hotărâre. Consiliul local al comunei Vama a alocat în decembrie 2016 suma de 50.000 de lei către serviciul de apă al comunei, iar anul acesta s-au mai alocat 80.000 de lei. Prin alocarea acestor sume consiliul local asigură 109 m cubi pentru fiecare familie racordată la serviciul de apă. În comună sunt 668 de familii racordate care plătesc o taxă de 1,75 lei/m cub de apă.

Am cerut justificarea acestei majorări în ședință de comisie iar motivarea a fost mărirea salariilor celor patru angajați de la serviciul de apă.

De asemenea, am propus o dezbatere publică pe această temă, solicitare refuzată de către secretarul primăriei și catalogând-o nefondată.

Doresc să fac apel către cetățenii comunei Vama ca vineri 26.05.2017 începând cu orele 19.00 să participe la ședința de consiliu local pentru a lămurii această situație, care este în defavoarea tuturor locuitorilor comunei”, Liviu Pop consilier local ALDE comuna Vama.

Sursa: ALDE Satu Mare