Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

O comună din județ stă pe un butoi cu pulbere. Propunerea primarului, scandaloasă

O comună din județul Satu Mare stă pe un butoi cu pulbere. Primarul comunei Vama, Vasile Corodan, a propus consiliului local majorarea taxei la apă potabilă cu 55% pe raza comunei.

Deși propunerea a fost respinsă în ultimele două ședințe de consiliu local, vineri, 26.05.2017 a fost programată, cu începere de la ora 19.00, o ședință cu un singur punct pe ordinea de zi, și anume: „Majorarea taxei la apă cu 55%”.

Consilieri locali ALDE se opun vehement acestei hotărâri considerând-o nefondată.

„Nu putem să votăm o asemenea hotărâre. Consiliul local al comunei Vama a alocat în decembrie 2016 suma de 50.000 de lei către serviciul de apă al comunei, iar anul acesta s-au mai alocat 80.000 de lei. Prin alocarea acestor sume consiliul local asigură 109 m cubi pentru fiecare familie racordată la serviciul de apă. În comună sunt 668 de familii racordate care plătesc o taxă de 1,75 lei/m cub de apă.

Am cerut justificarea acestei majorări în ședință de comisie iar motivarea a fost mărirea salariilor celor patru angajați de la serviciul de apă.

De asemenea, am propus o dezbatere publică pe această temă, solicitare refuzată de către secretarul primăriei și catalogând-o nefondată.

Doresc să fac apel către cetățenii comunei Vama ca vineri 26.05.2017 începând cu orele 19.00 să participe la ședința de consiliu local pentru a lămurii această situație, care este în defavoarea tuturor locuitorilor comunei”, Liviu Pop consilier local ALDE comuna Vama.

Sursa: ALDE Satu Mare

Un comentariu

  1. Pop Ioan Răspunde

    In Satu Mare platim aproape 8 Ron/m3.Sa introduca taxa pe canalizare ca fiecare strop de apa ce a iesit pe robinet,cindva si undeva va intra in canal (dupa parerea Apaserv-ului).Asa pot dubla (scuze,corecta,reaseza) pretul apei.Si nu cu 55% ci 100%.Imediat mai ramin bani si pt altceva(mici atentii din partea firmei…),la dispozitia EXCLUSIVA al primarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.