PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Pataki Csaba explică de ce n-a acceptat demisia managerului Spitalului. Cum a fost sabotat Coste

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, a explicat în şedinţa de astăzi de ce nu a acceptat demisia managerului Spitalului Judeţean, Camilo Coste. El a explicat că nu se poate ca fiecare să plece când vrea, ci trebuie să se vadă cine a greşit iar vinovatul să fie tras la răspundere.

“În ultimele 11 luni am fost cred că de mai bine de 100 de ori la spital.  Dacă consideraţi că problema sistemului de sănătate din judeţul Satu Mare stă într-un singur om, îi daţi puteri supranaturale acestui domn doctor Coste. Aceste probleme persistă, unele chiar de mai bine de un deceniu. Sincope în privinţa medicamentelor au fost şi din păcate n-aş vrea să afirm, dar fiind un om conştient şi serios, nici nu poate să garanteze nimeni că nu vor fi Eu am avut multe întâlniri şi în grup şi între patru ori cu personalul medical. Dacă vreţi eu vă dau un raport al unui contol al Ministerului Sănătăţii de anul trecut din care reies foarte multe chestii. Acest raport a fost băgat în spital şi l-am scos eu toamna trecută. O să mai vină şi alte rapoarte, le vom rezolva profesional. Eu înţeleg doleanţa medicilor, dl. Coste şi-a dat demisia, nu am acceptat demisia până când nu vedem clar cine ce a greşit concret nici măcar o demisie accept. Adică nu îmi iau pălăria şi am plecat. Nici cei care au rămas şi nici prin cap nu le trece demisia, nici ei nu pot să stea liniştiţi, că dacă au greşit, o să răspundă, nu în faţa mea şi a noastră, şi a celora care au competenţe în diferite domenii”, a declarat Pataki.

Preşedintele CJ a lăsat să se înţeleagă că managerul interimar a fost efectiv sabotat de angajaţi, care au ascuns şi acte de el.

“Nu medicii sunt problema, nu înţeleg de ce au luat asupra lor problea. Ei s-au supărat pe stilul de comunicare a unui doctor. Acolo sunt probleme administrative în primul rând. Spitalul nu e un birou din Consiliul Judeţeaan, nu trebuie să ne uităm la spital ca la o feudă a Consiliului Judeţean, cum a fost privit mulţi ani. Responsabilitatea actului medical revine directorului medical, a asistentei şefe, colegiului medicilor iar de oprit furnizarea cu nişte elemente de bază a funcţionării, nici managerul nu poate să deblocheze. Am fost de faţă când şi-a dat demisia şi foarte mare surpriză o să aveţi că foarte multe contracte consecvente au apărut în 5 minute, care erau pierdute pe căile administrative. Am întrebat persoanele responsabile unde au ţinut aceste acte şi au răspuns că erau pe circuit, că mai lipseau nişte semnături. O să vin şi eu cu un raport public”, a spus Pataki.

El a făcut un apel consilierilor să nu transforme problema în una politică.