Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Pataki Csaba explică de ce n-a acceptat demisia managerului Spitalului. Cum a fost sabotat Coste

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba, a explicat în şedinţa de astăzi de ce nu a acceptat demisia managerului Spitalului Judeţean, Camilo Coste. El a explicat că nu se poate ca fiecare să plece când vrea, ci trebuie să se vadă cine a greşit iar vinovatul să fie tras la răspundere.

“În ultimele 11 luni am fost cred că de mai bine de 100 de ori la spital.  Dacă consideraţi că problema sistemului de sănătate din judeţul Satu Mare stă într-un singur om, îi daţi puteri supranaturale acestui domn doctor Coste. Aceste probleme persistă, unele chiar de mai bine de un deceniu. Sincope în privinţa medicamentelor au fost şi din păcate n-aş vrea să afirm, dar fiind un om conştient şi serios, nici nu poate să garanteze nimeni că nu vor fi Eu am avut multe întâlniri şi în grup şi între patru ori cu personalul medical. Dacă vreţi eu vă dau un raport al unui contol al Ministerului Sănătăţii de anul trecut din care reies foarte multe chestii. Acest raport a fost băgat în spital şi l-am scos eu toamna trecută. O să mai vină şi alte rapoarte, le vom rezolva profesional. Eu înţeleg doleanţa medicilor, dl. Coste şi-a dat demisia, nu am acceptat demisia până când nu vedem clar cine ce a greşit concret nici măcar o demisie accept. Adică nu îmi iau pălăria şi am plecat. Nici cei care au rămas şi nici prin cap nu le trece demisia, nici ei nu pot să stea liniştiţi, că dacă au greşit, o să răspundă, nu în faţa mea şi a noastră, şi a celora care au competenţe în diferite domenii”, a declarat Pataki.

Preşedintele CJ a lăsat să se înţeleagă că managerul interimar a fost efectiv sabotat de angajaţi, care au ascuns şi acte de el.

“Nu medicii sunt problema, nu înţeleg de ce au luat asupra lor problea. Ei s-au supărat pe stilul de comunicare a unui doctor. Acolo sunt probleme administrative în primul rând. Spitalul nu e un birou din Consiliul Judeţeaan, nu trebuie să ne uităm la spital ca la o feudă a Consiliului Judeţean, cum a fost privit mulţi ani. Responsabilitatea actului medical revine directorului medical, a asistentei şefe, colegiului medicilor iar de oprit furnizarea cu nişte elemente de bază a funcţionării, nici managerul nu poate să deblocheze. Am fost de faţă când şi-a dat demisia şi foarte mare surpriză o să aveţi că foarte multe contracte consecvente au apărut în 5 minute, care erau pierdute pe căile administrative. Am întrebat persoanele responsabile unde au ţinut aceste acte şi au răspuns că erau pe circuit, că mai lipseau nişte semnături. O să vin şi eu cu un raport public”, a spus Pataki.

El a făcut un apel consilierilor să nu transforme problema în una politică.

6 comentarii

  1. Onofrei Răspunde

    Domnule presedinte, sunteti intr-o grava necunostinta de cauza! Asta asa sa va accord prezumtia de nevinovatie! 🙂 In primul rand, ati fost de 6-7 ori maxim, la spital inclusiv ultima vizita! In al doileaq rand sunteti complet dezinformat sau incercati sa prostiti lumea: managerul dumneavoastra minune, nu si-a asumat nici o responsabilitate, nu a vrut sa semneze nimic, a oprit sau nu a dat curs nici unui contract semnat de fostul manager, ca asa a vrut el, nu a prelungit acordurile cadru, consecinta de exemplu, santierul de la chirurgie, nu a acceptat referatele de necesitate, povestind de “negociere verbala” parca am fi la piata. Solicitati in acest sens adresa nr. 5988/26.04.2017 unde baga pumnul in gura la toata lumea si ameninta, ca deobicei. Poate sunteti curios de continutul deciziei manageriale nr.174/10.04.2017 unde se spala pe maini de orice atributii si in general toata lumea e de vina pentru tot numai el nu! Asta asa, de cultura beletristica! Plus s-a plans la oricine era dispus sa-l asculte ca nu a avut nici in sprijin concret din partea CJ, doar povesti! Si inca ceva, demisia este in act unilateral nu prea exista notiunea de acceptare sau nu a ei! E dar asta tine deja de administratie! Nu stiu de ce sunteti asa ofuscat, parca ultima declaratie a dv. a fost ca “va sunt pline c….le de spital” ! O zi buna!

  2. Marcela Papici Răspunde

    Sunteți niște retardați. Conform muncii, codului: Tilu II, Capitolul 5, Art 81. Pct.1 Demisia este un act unilateral.:”Art. 81. [definitia legala, procedura si efectele demisiei](1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz. ”
    Practic din CÂCAT NUMAI CÂCAT POATE SĂ IASA!!!

  3. gabriel Răspunde

    Lipsea semnatura lui Papici, nu? Binefacatoarea lor le-a dat o paine lipitorilor de afise, plus sporuri fantasmagorice.

  4. popici Răspunde

    Acest ,,presedinte”, un MARE MINCINOS. De saptamani intregi ne tot „ameninta” cu neregulile facute de vechea conducere. Daca ar fi descoperit ceva nereguli, facute de vechea conducere, le „trambita” zi si noapte, De multele neregulile (injuraturi si amenintari la adresa personalului medical si de la birouri, sabotarea spitalului, incercarea de a aduce firme de-ale lui, Coica, Enatescu, ”controale prin spital” fiind sub influenta alcoolului, dormit in spital, lipsa de la program, deconturi false) facute de BATAUSULUI manager, PE CARE LE CUNOSTEA (unele) INCA DIN IANUARIE, nu sufla o vorba, chiar le ascunde de ochi si urechile presei. Sunt sigur ca institutiile statului isi vor faca datoria pana la capat si cine este vinovat sa plateasca cu varf si indesat.

  5. bubulina Răspunde

    ioi,ioi,ioi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.