PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO/FOTO. Petiție pentru construirea unei noi piste pentru bicicliști

Un grup de circa 30 de bicicliști au depus astăzi la sediul Primăriei municipiului Satu Mare o petiție prin care se solicită construirea unei noi piste pentru bicicliști la Satu Mare.

”Depunem o cerere pentru asfaltarea digului pe malul drept al Someșului până în localitatea Dara. Dorim amenajarea aici a unei piste de biciclete pentru ca tinerii din orașul nostru să aibă un loc pentru biciclete nu numai pe partea stângă a Someșului, ci și pe partea dreaptă. Ar îmbunătăți și circulația pentru locuitorii din Dara, iar navetiștii care vin de acolo ar avea o cale mult mai scurtă până la Satu Mare. Avem și o petiție semnată de peste 1.300 de bicicliști”, a declarat pentru PortalSM unul dintre inițiatorii acestui demers, Kiszner Csaba, completat de Racz Janos.

”Subsemnații prezentei solicităm crearea unei piste de biciclete pe digul de pe malul drept al Someșului, pe tronsonul neasfaltat: capătul străzii Dara – stația de epurare – Pădurea Mare – sat Dara. Considerăm acest lucru necesar pentru a oferi posibilitatea de agrement și sport, într-un mediu plăcut și sănătos, pentru locuitorii orașului, cât și o cale scurtă și sigură de circulație pentru bicicliștii de pe ruta Satu Mare – Dara”, se arată în această petiție.

Documentul a fost depus la Registratura Primăriei municipiului Satu Mare.