Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

VIDEO/FOTO. Petiție pentru construirea unei noi piste pentru bicicliști

Un grup de circa 30 de bicicliști au depus astăzi la sediul Primăriei municipiului Satu Mare o petiție prin care se solicită construirea unei noi piste pentru bicicliști la Satu Mare.

”Depunem o cerere pentru asfaltarea digului pe malul drept al Someșului până în localitatea Dara. Dorim amenajarea aici a unei piste de biciclete pentru ca tinerii din orașul nostru să aibă un loc pentru biciclete nu numai pe partea stângă a Someșului, ci și pe partea dreaptă. Ar îmbunătăți și circulația pentru locuitorii din Dara, iar navetiștii care vin de acolo ar avea o cale mult mai scurtă până la Satu Mare. Avem și o petiție semnată de peste 1.300 de bicicliști”, a declarat pentru PortalSM unul dintre inițiatorii acestui demers, Kiszner Csaba, completat de Racz Janos.

”Subsemnații prezentei solicităm crearea unei piste de biciclete pe digul de pe malul drept al Someșului, pe tronsonul neasfaltat: capătul străzii Dara – stația de epurare – Pădurea Mare – sat Dara. Considerăm acest lucru necesar pentru a oferi posibilitatea de agrement și sport, într-un mediu plăcut și sănătos, pentru locuitorii orașului, cât și o cale scurtă și sigură de circulație pentru bicicliștii de pe ruta Satu Mare – Dara”, se arată în această petiție.

Documentul a fost depus la Registratura Primăriei municipiului Satu Mare.

 

4 comentarii

  1. Sătmărean Răspunde

    D-le city manager, a-ți văzut pista de biciclete care duce înspre intersecția cu podul Golescu ?
    A crescut iarba pe pământul scos acum 7 – 8 luni din șanțul săpat de niște….. și lăsat de izbeliște, fără să deranjeze cât de puțin pe cei care noi sperăm că vor schimba orașul.
    Nici o șansă.

  2. izolator Răspunde

    Da pista de bitigli pe care domnul Costel Dorel Coica a luat-OOO si si-a facut parcare pntr cabinetelele lui ATI UITAT domnilor jurnalisti?

  3. matilda Răspunde

    Dar in oras este pista? Prin oras se circula pe trotuare. Oras vai de el, bataia de joc a edililor de pana acum.

  4. Unu' Răspunde

    Stimați colegi bicicliști: JOS DE PE TROTUARE!!!
    Conform legii este interzisă deplasarea pe trotuar PE bicicletă!
    Tovarășii șoferi, pe lângă că ocupă trotuarele abuziv cu mașinile oprite aiurea pe trotuar, că uneori nu ai loc să treci pe lângă ei pe trotuar), ne-ar obliga să folosim trotuarele, să le lăsăm drumurile doar lor! Este ȘI dreptul (și totodată și OBLIGAȚIA LEGALĂ) nostru să circulăm pe drumurile publice! Dacă cedăm, mâine-poimâine se vor crede îndreptățiți să ne oblige să nu mai circulăm pe drumuri!
    Din păcate, gardienii publici sunt foarte prost informați și, conduși fiind de niște incompetenți, habar n-au de legislația în vigoare, și făcând exces de zel, uneori dezinformează bicicliștii că ar fi mai bine să folosească trotuarul! ESTE GREȘIT ȘI ILEGAL!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.