PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Podul Decebal va fi frezat şi reasfaltat. Asfaltul e bun, tehnologia greşită!

Podul Decebal urmează să fie frezat și cele două straturi de asfalt să fie repuse din nou. Aceasta este concluzia la care a ajuns city managerul Masculic Csaba, după ce a primit probele de asfalt din pod trimise la analiză la un laborator din Cluj. Adică asfaltul corespunde normelor pentru care a fost proiectat, doar că tehnologia nu este bună.

“A sosit rezultatul de la Cluj în ce priveşte calitatea materialului folosit. În urma rezultatului s-a constatat că materialul care s-a aplicat pe acele straturi pe pod sunt corespunzătoare din punct de vedere tehnic, deci sunt în limitele prescrise de proiectul tehnic. Aceste rezultate le-am trimis la proiectantul care a făcut proiectul tehnic pentru reabilitare, şi acum aşteptăm răspunsul de la dânsul. Un răspuns telefonic deja am primit, urmează să vină şi în scris. La prima vedere dânşii, care au făcut acest proiect, susţin că e o problemă de tehnologie, adică nu s-a respectat tehnologia de punere în operă sau aplicare a acelor straturi. În acest caz, cu siguranţă cele două straturi o să trebuiască să fie frezate şi repuse din nou. Cu siguranţă după ce vom avea acest răspuns din partea proiectantului o să avem o discuţie în trei, inclusiv cu firma care a executat, proiectantul, diriginţii de şantier care răspund de lucrare şi la momentul respectiv ei au semnat ca şi recepţie pentru lucrare. Eu sper ca această decizie să fie luată în maximum o săptămână, să putem merge mai departe”, a declarat Masculic, pentru PortalSM.

Deocamdată nu se ştie exact cine este de vină pentru această greşeală, urmând ca acest lucru să fie stabilit ulterior.

“Proiectantul s-ar putea să fie de vină dacă aceste fisuri se datorează mişcării grinzilor pentru că atunci nu a prevăzut tehnologia corectă pentru aplicarea straturilor de asfalt, dar având în vedere că anii trecuţi această fisură nu a existat, şi podul lucrează de peste 20 de ani , e foarte puţin probabil ca aceste fisuri să apară din cauza structurii podului”, a mai spus Masculic.