Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

Podul Decebal va fi frezat şi reasfaltat. Asfaltul e bun, tehnologia greşită!

Podul Decebal urmează să fie frezat și cele două straturi de asfalt să fie repuse din nou. Aceasta este concluzia la care a ajuns city managerul Masculic Csaba, după ce a primit probele de asfalt din pod trimise la analiză la un laborator din Cluj. Adică asfaltul corespunde normelor pentru care a fost proiectat, doar că tehnologia nu este bună.

“A sosit rezultatul de la Cluj în ce priveşte calitatea materialului folosit. În urma rezultatului s-a constatat că materialul care s-a aplicat pe acele straturi pe pod sunt corespunzătoare din punct de vedere tehnic, deci sunt în limitele prescrise de proiectul tehnic. Aceste rezultate le-am trimis la proiectantul care a făcut proiectul tehnic pentru reabilitare, şi acum aşteptăm răspunsul de la dânsul. Un răspuns telefonic deja am primit, urmează să vină şi în scris. La prima vedere dânşii, care au făcut acest proiect, susţin că e o problemă de tehnologie, adică nu s-a respectat tehnologia de punere în operă sau aplicare a acelor straturi. În acest caz, cu siguranţă cele două straturi o să trebuiască să fie frezate şi repuse din nou. Cu siguranţă după ce vom avea acest răspuns din partea proiectantului o să avem o discuţie în trei, inclusiv cu firma care a executat, proiectantul, diriginţii de şantier care răspund de lucrare şi la momentul respectiv ei au semnat ca şi recepţie pentru lucrare. Eu sper ca această decizie să fie luată în maximum o săptămână, să putem merge mai departe”, a declarat Masculic, pentru PortalSM.

Deocamdată nu se ştie exact cine este de vină pentru această greşeală, urmând ca acest lucru să fie stabilit ulterior.

“Proiectantul s-ar putea să fie de vină dacă aceste fisuri se datorează mişcării grinzilor pentru că atunci nu a prevăzut tehnologia corectă pentru aplicarea straturilor de asfalt, dar având în vedere că anii trecuţi această fisură nu a existat, şi podul lucrează de peste 20 de ani , e foarte puţin probabil ca aceste fisuri să apară din cauza structurii podului”, a mai spus Masculic.

8 comentarii

  1. Saul Răspunde

    Urmeaza alte vreo 4-5 luni de distractie pe podul Decebal

  2. Maspulic Răspunde

    Masculici au uitat sa iti iei lecitina? Tot timpul au fost probleme pe sensul de mers Piata Romana – Burdea, denivelari si gropi.
    Ce te astepti cand pe partea aceea stationeaza zeci de masini timp de zeci de minute in fiecare zi de luni pana vineri. Sunt momente cand simti cum se misca podul sub tine mai ales cand esti fix deasupra picioareleor podului.

    Si pana la urma cum ti-ai dat seama ca nu ii din cazua grinzilor? Te-ai dus si ai intrebat grinzile.
    Se pun senzori de vibratie si se monitorizeaza macar un an de zile pentru a vedea cum se comporta podul in toate sezonele anlului dupa care se trag concluzii. Sa nu mai zic ca in acelasi timp ar trebui sa stai cu un scaunel pe pod si sa scrii cate masini sunt pentru a corela cu miscarea podului.

  3. Lili Răspunde

    Din categoria “operația a reușit, pacientul a murit”.
    Greu de tot în România cu podurile astea la care se adaugă relieful cel mai dificil de pe planetă fapt pt. care nu sunt autostrăzi!

    • x Răspunde

      Noroc că avem da vina pe ceva. Că noi nu putem fi de vină, așa e, nu ? Cum naiba fac drumurile și atenție, fără gropi, cei din Scandinavia?

  4. Norick Răspunde

    Ce bine ca nu avem numai 2 poduri. Va dati seama ce dureri de cap ar genera daca aveam vreo 5 – 6 … :-))))

  5. GB Răspunde

    Problema noastră e modul în care gândim și abordăm lucrurile. Aproape întotdeauna încercăm abordarea și soluționarea efectelor și nu a cauzelor. Sigur, de multe ori intenționat, acestea fiind mai lesne de realizat. Toți suntem conștienți că până orașul nu are drum de centură problemele de trafic(șosele distruse ciclic, poluare, aglomerație etc.) vor persista și ne vor tortura zilnic. Construirea centurii coroborată cu transportul public dezvoltat la stadarde moderne ar îmbunătății calitatea vieții sătmărenilor foarte mult, aspect care s-ar reflecta și în comentariile cetățenilor. Așadar, dragi edili când acestea vor fi pozitive înseamnă că v-ați făcut treaba și o să fiți apreciați(realeși) fără probleme. Rezultat- nu se cheltuie bani aiurea, nu ne “mușcăm de mâna care a votat”, unii conduc și alții sunt conduși fericiți, ce mai “raiul pe pământ” sau măcar o societate multilateral dezvoltată. Nu dragii mei concetățeni!! O societate normală, la nivelul secolului XXI, spre care noi doar tindem dar facem prea puțin să o avem. Morala, problema nu e podul, asfaltul sau traficul, problema suntem noi deoarece nu le știm folosi în favoarea noastră. “Mă închin”

  6. Mihnea Răspunde

    Domnu manager….sa va grabiti sa terminati marcajele si sa inaugurati noua vopsea, ca parca vad ca nu va apuca sa se usuce bine si deja veniti cu frezele. Felicitari pentru eficienta si profesionalism….pe mine unul, m-ati convins.

  7. carcotas Răspunde

    Am fost pe pod azi si n.am observant nimic in neregula.La urma urmei turnarea de asphalt nu presupune tehnologie aerospatiala,se mai intampla si mici erori.Sa frezezi mi se pare o prostie,mai bine le plercepeti penalizari grase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.