PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Sens giratoriu la intrarea în parcarea NEPI. Comisia de Circulație, de acord

Pe Drumul Careiului vor fi amenajate cel puțin două sensuri giratorii între intersecția Burdea și intersecția Crinul. Un sens giratoriu va fi la intrarea în parcarea NEPI.

În cadrul ședinței de ieri, membrii Comisiei de Siguranța Circulației Satu Mare au dat acord favorabil pentru realizarea, pe Drumul Careiului, a intersecției cu sens giratoriu în dreptul intrării în parcarea viitorului mega-mall.

Inițial, acest sens giratoriu era prevăzut să fie amplasat în zona intersecției străzii Dunării cu Drumul Careiului. Cum planurile celor de la NEPI s-au schimbat, sensul giratoriu a fost mutat undeva în apropiere de intrarea în parcarea Kaufland.

La doar câteva sute de metri mai incolo, chiar în intersecția Crinul, urmează a fi amenajat un altr sens giratoriu care va falicita accesul în parcarea Lidl.

O echipă de specialiști de la Cluj au efectuat mai multe foraje necesare pentru elaborarea studiului geologic în vederea amenajării acestui sens giratoriu. Aceste studii au menirea de a stabili dacă solul din zonă este potrivit pentru a susține greutatea unui trafic aglomerat și greu. Abia dacă rezultatele de laborator vor permite se va trece la amenajarea sensului giratoriu cerut de cei de la Lidl.

Benzilor de circulație vor avea lățimi cuprinse între 3,3 și 3,5 metri liniari. Raza interioară de girație este de 8,00 metri liniari. Sensul giratoriu proiectat va fi amenajat cu două benzi pe calea inelară a câte 5,25 metri liniari lățime fiecare.