Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Sens giratoriu la intrarea în parcarea NEPI. Comisia de Circulație, de acord

Pe Drumul Careiului vor fi amenajate cel puțin două sensuri giratorii între intersecția Burdea și intersecția Crinul. Un sens giratoriu va fi la intrarea în parcarea NEPI.

În cadrul ședinței de ieri, membrii Comisiei de Siguranța Circulației Satu Mare au dat acord favorabil pentru realizarea, pe Drumul Careiului, a intersecției cu sens giratoriu în dreptul intrării în parcarea viitorului mega-mall.

Inițial, acest sens giratoriu era prevăzut să fie amplasat în zona intersecției străzii Dunării cu Drumul Careiului. Cum planurile celor de la NEPI s-au schimbat, sensul giratoriu a fost mutat undeva în apropiere de intrarea în parcarea Kaufland.

La doar câteva sute de metri mai incolo, chiar în intersecția Crinul, urmează a fi amenajat un altr sens giratoriu care va falicita accesul în parcarea Lidl.

O echipă de specialiști de la Cluj au efectuat mai multe foraje necesare pentru elaborarea studiului geologic în vederea amenajării acestui sens giratoriu. Aceste studii au menirea de a stabili dacă solul din zonă este potrivit pentru a susține greutatea unui trafic aglomerat și greu. Abia dacă rezultatele de laborator vor permite se va trece la amenajarea sensului giratoriu cerut de cei de la Lidl.

Benzilor de circulație vor avea lățimi cuprinse între 3,3 și 3,5 metri liniari. Raza interioară de girație este de 8,00 metri liniari. Sensul giratoriu proiectat va fi amenajat cu două benzi pe calea inelară a câte 5,25 metri liniari lățime fiecare.

8 comentarii

  1. Je Răspunde

    Da’ de ce sa se faca doua cand se poate face unul, mai mare, Incepand de la Burdea si pana la Crinul,ca sunt aproximativ doar 400 de metri !Cum dreaq sa fie pe o distanta de 400 de metri doua intersectii semaforizate si doua sensuri giratorii???De ce ar fi nevoie de sens giratoriu la Lidl ???Cati dreaq vor mai merge la Lidl daca va fi ditamai mall-ul langa Lidl ?????????

    • ei, da Răspunde

      stai jos, nota 2! Nu ai inteles nimic. La crinul nu va mai fi semafor, ci sens giratoriu…

      • Je Răspunde

        Serios ??!!! Atunci bulibaseala va fi si mai mare,pentru ca la ce circulatie este pe careiului, cei de pe pod si dinspre piata somes se vor plictisi de asteptat ca sa patrunda in intersectie,plus ca vor fi tamponari fara numar !! Iar pentru pietoni oricum trebuie semafoare ceea ce va duce in orele de varf la blocaj maxim ! Parerea mea.

        • Unu' Răspunde

          Dacă se vor respecta regulile de circulație și nu se va intra în sensul girator dacă nu ai loc să ieși, totul va fi OK și circulația va fi mai fluentă! Mai multe studii de trafic au avut același rezultat!
          Trebuie doar să respectați regulile de circulație, nu legea junglei cum se face la sensurile giratorii din Soarelui de la intrarea pe străzile Independenței și Păuleștiului!

    • Vasile Răspunde

      Vor fi 3 giratorii pentru ca se face unul si la Burdea :))) Eu propun sa se faca unul si la Universului si la Petrom… + inca 3 pana la iesirea din oras, Auchan, Dedeman si soseaua de centura… vor fi vreo 8… astfel daca vii pe la burdea, pana ajungi sa iesi din oras o sa crezi ca ai bagat vreo 3-4 detzi de palinca in tine :)))

  2. M Răspunde

    Vad ca au si aparut specislistii din fotoliu. Ba voi le stiti pe toate. Noroc ca nu va intrebat nimeni ca ar fi haos total.

    Personal as pune in fiecare intersectie un sens giratoriu. Este cel mai eficient mod de a gestiona traficul. In orasele mai mari se instaleaza chiar si pe stradutele laturalnice, pe alee. Oare de ce?
    Dar dupa cum vedem noi inca gandim ca in anii 80. Totusi am o mica speranta ca lucrurile merg spre bine la sm.

  3. Pop Ioan Răspunde

    Propun sa se faca una si in fata la Kaufland.In sensurile giratorii cozile se muta de pe o artera pe alta.Solutie ar fi semaforizarea cu asa numita “unda verde”.Nu cred ca ar costa mai mult.Bani sint ca pina si olimpia se scalda in bani.

  4. Aaa Răspunde

    Totuși cum s-au gandit proiectanții și/sau polițiștii că vor intra 3 mașini pe 3 benzi într-un giratoriu cu 2 benzi dispre pod respectiv dinspre piață? Eu nu am găsit reguli de circulație relevente în acest sens. Numai la noi la Satu Mare exista asa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.