PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Adrian Cozma: ,,PSD-ul aruncă praf în ochii românilor. PNDL-ul, Programul Național de Dezamăgiri Locale”

Adrian Cozma, în calitate de consilier județean din partea PNL, reacționează față decizia Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene de a aloca județului Satu Mare peste 626 de milioane de lei (suma este una mai mică decât în cadrul primului ciclu financiar al PNDL, când s-au alocat 832 milioane lei).

Date fiind dificultățile întâmpinate de administrațiile locale în primul ciclu financiar, procedurile nefiind îmbunătățite, Adrian Cozma consideră că totul ar putea fi un simplu exercițiu de imagine al PSD.

Am impresia că acest program PNDL 2 se va transforma în Proiectul Național de Dezamăgiri Locale. Am luat la cunoștință că au fost aprobate pentru județul Satu Mare proiecte în valoare de 626 milioane de lei. M-aș bucura ca acești bani chiar să se investească în infrastructura rutieră, de apă, școli și sănătate în județul Satu Mare. Dar am impresia că ceea ce face azi PSD ul este un joc de imagine, în care arunca praf în ochi românilor și acești bani în mare parte vor rămâne doar pe hârtie”, susține Adrian Cozma.

Adrian Cozma ridică și o serie de întrebări, la care se pare că PSD nu a cugetat prea mult, în încercarea de a ieși public cât mai repede cu aceste ”sute de milioane”.

”Se nasc câteva întrebări legitime. Care vor fi regulile de finanțare? Care proiecte vor fi luate cu prioritate? Nu există regula în alocarea banilor. Ministrul trebuie să explice modul de prioritizare în alocarea banilor. Deși aș fi bucuros ca acești bani să vină în județul nostru, mi-e teama că se vând doar iluzii. Consider că reticiența mea este cât se poate de motivată, din moment ce zilele trecute au fost tot mai multe discuții în spațiul public legat de lipsa banilor pentru pensii și măririle salariale. Nu putem să nu observăm faptul că guvernul Dragnea -Tudose zilnic încearcă cu disperare să adopte noi taxe și impozite pe tot ce mișcă in România, în aceste condiții rămân rezervat”, a spus Adrian Cozma.