Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Adrian Cozma: ,,PSD-ul aruncă praf în ochii românilor. PNDL-ul, Programul Național de Dezamăgiri Locale”

Adrian Cozma, în calitate de consilier județean din partea PNL, reacționează față decizia Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene de a aloca județului Satu Mare peste 626 de milioane de lei (suma este una mai mică decât în cadrul primului ciclu financiar al PNDL, când s-au alocat 832 milioane lei).

Date fiind dificultățile întâmpinate de administrațiile locale în primul ciclu financiar, procedurile nefiind îmbunătățite, Adrian Cozma consideră că totul ar putea fi un simplu exercițiu de imagine al PSD.

Am impresia că acest program PNDL 2 se va transforma în Proiectul Național de Dezamăgiri Locale. Am luat la cunoștință că au fost aprobate pentru județul Satu Mare proiecte în valoare de 626 milioane de lei. M-aș bucura ca acești bani chiar să se investească în infrastructura rutieră, de apă, școli și sănătate în județul Satu Mare. Dar am impresia că ceea ce face azi PSD ul este un joc de imagine, în care arunca praf în ochi românilor și acești bani în mare parte vor rămâne doar pe hârtie”, susține Adrian Cozma.

Adrian Cozma ridică și o serie de întrebări, la care se pare că PSD nu a cugetat prea mult, în încercarea de a ieși public cât mai repede cu aceste ”sute de milioane”.

”Se nasc câteva întrebări legitime. Care vor fi regulile de finanțare? Care proiecte vor fi luate cu prioritate? Nu există regula în alocarea banilor. Ministrul trebuie să explice modul de prioritizare în alocarea banilor. Deși aș fi bucuros ca acești bani să vină în județul nostru, mi-e teama că se vând doar iluzii. Consider că reticiența mea este cât se poate de motivată, din moment ce zilele trecute au fost tot mai multe discuții în spațiul public legat de lipsa banilor pentru pensii și măririle salariale. Nu putem să nu observăm faptul că guvernul Dragnea -Tudose zilnic încearcă cu disperare să adopte noi taxe și impozite pe tot ce mișcă in România, în aceste condiții rămân rezervat”, a spus Adrian Cozma.

13 comentarii

  1. Țigi Răspunde

    Bai băiete cred ca ești afazic ce tot vorbești fără tine județul și orașul sunt conduse de PNL și UDMR…..oare tu ești la Pmp sau USR.Fa un dus rece și stai mai mult pe acasă ca este cam rece patul conjugal.

  2. satmarean Răspunde

    Așa este-Programul Național de Dezamăgiri Locale.

  3. Marusca rusca Răspunde

    Hopa! uite un lemurian cus cus, s-a bagat in sama ca chiloti-n c..!
    Da voi pana acuma ce-at pazit? Uite podul -nu-e podul. Astia mai dati dracu au sponsorizat *N*campanii electorale cu amenajarile de la LunaSes. zi mai Zoli si tu ceva!

  4. george Răspunde

    Poate e programul national de dezamagire conjugala pt tine adisor ca se cam plange adinuta de tine
    Voi marii pnlisti ce ati pazit cu rus in dreapta lui pataki si cu ceilalti doi freki menta langa gabor
    Pnl+Udmr=INCOMPETENTA CRASA

    • Rus Ioan Răspunde

      Stimate dleGeorge
      nu comentez ce spuneti despre alti colegi, consilieri judeteni, fiecare isi asuma ceea ce afirma,dar pe subiectul alocarilor PNDL de 625 mil( nu este o cifra istorica..) Udmr cu 27 de primarii are cea mai mare suma alocata, asa cum mi se pare normal,PNL cu 17 primari are alocari cu ~40 mil mai putin, PSD cu 17 primarii are cu 45 mil. alocari mai putin decat PNL,,’ Alte’, cu 5 primarii ,in alianta cu PSD are mult mai putin( vreo 17 mil total!!).
      Dar nu uitati ca pe programulPNDL1, pt PNL si UDMR situatia alocarilor a fost dramatica!!!
      Aceasta este situatia acum…Si sa stiti ca indiferent ce credeti dvs. despre activitatea mea sau a viceprimarilor PNL, chiar daca nu suntem in ” prim plan” cum erau vechii diriguitori, ne facem treaba cu calm si profesionalism.
      In acest an de mandat am muncit enorm de mult sa punem efectele trecutului in limite normale, sa facem muuulte reparatii( constatate de autoritati ,si unele foarte grele!).In paralel am demarat investitii pe fonduri UE ( vedeti ste CJSM),pe axele deschise, cu mare dificultate de guvernanti.
      Am rezolvat finalizarea unor proiecte care au fost mostenite in litigii interminabile( de ani de zile,)vedeti ” contractele de plombari” , contestatiile, problema” promovarilor activitatii CJ”, constatate ilegale de Curtea de conturi , a tipariturilor , a celebrelor monografii cu poze( ca pe timpul lui “Ceasca”, a angajarii unor firme care sa se ocupe de trimiterea angajatilor ( aproape tot personalul CJ) la cursuri de perfectionare, constatate din nou ilegale de CConturi,a portococoalelor conducerii CJ, a salariilor majorate -uite asa-, care se pare ca vor fi recuperate de la angajati cf deciziilor primare din instanta, (grea mostenire, daca va ramane definitiva!!!)
      , a cercetarilor facute de autoritatile competente pe alte teme.Daca va referiti la activitatea ns. a celor din PNL, cu respect va aduc aminte ca in campania de la locale pt. Consiliul judetean am candidat sub sloganul GOSPODARII.Adica ne propuneam sa gospodarim mult mai bine banii publici, cu responsabilitate,in folosul cetatenilor judetului .
      Si asta facem zi de zi.
      Dar desigur fara mult zgomot.
      Era destul zgomot in vechiul mandat ?
      Daca aveti dovezi de incompetenta insa ,va rog sa le enumerati si va vom raspunde.
      Cu sinceritate,
      ing. I.Rus-vicepresed.CJ
      NB.Nu aparitiile pe ” sticla” , in presa ,sunt prioritatile noastre in acest moment.
      Dar desigur va veni si acest monent.

      • matroz Răspunde

        @Rus:chiar,ce ar fi de inteles din maretele actiuni ale d-voastra?
        -ca banii s-au impartit dupa criterii politice ,asa cum rezulta din bilantul triumfator al pnl prin gura aurita a domniei voastre?
        -ca,valoric udmr cu 27 de primarii detine mai multe fonduri decat psd,pnl si altii la un loc?
        Judecati de valoare cu simbol de peste dealul Mujdenilor!

        • X Răspunde

          Din ce a zis se pare ca per primarie PNL si PSD are mai multi bani decat UDMR-ul. Cam atata despre vorbele si cuvintele unora.
          Acuma nu-i interesaza presa si sticla, doar peste 3 ani cand va fi nevoie sa ne abureasca din nou.

      • george Răspunde

        Dl.Rus cu acest discurs pare ca sunteti la finalul mandatului si ca atat s-a putut face in perioada Dvs. si nimic mai mult
        Gospodarii sunt in ograda, la ferme nu la C.J. SM
        LA C.J. SM a fost, este si va fi nevoie intotdeauna de oameni capabili profesionisti si implicati sa rezolve problemele cetatenilor acestui judet,nu sa rezolve salariile si alte nebunii ale angajatilor din Consiliu
        Multumesc spor la treaba si la mai mare dl.Rus

  5. Csiki Csán Răspunde

    Prietene,aruncate-n Cubic,poate-ti revii !!Daca cele propuse spre realizare(pod,centura)se vor concretiza apoi satmarul chiar nu mai vrea sa auda niciodata de basisti !! Fugi la gara ca te asteapta locomotiva aia care pierde vagoane !!

  6. UReszler Răspunde

    Da voi ce ati facut adisor tata?nu te mai baga in seama.piata geme de tigari,asa ca tie-ti merge bine.Taci,ca esti mai castigat!!!

  7. privitor Răspunde

    Adisor draga. Poti spune tu exact ce vrei, ca tot pici pe locul doi, desi alergi de unul singur. Cu Stef si Govor la șefie, judetul Satu Mare era pe locul trei, cu peste 800 de milioane de lei. Cu ai tăi si udemeriștii, satu mare este pe locul trei de la coadă. Putem sa injurăm, sa facem pe jmecherii, să ne punem sau nu cenușă în cap, dar cifrele sunt reci. Nu au mamă, nici tată. Iar ai tăi, dragă adișorule, au pierdut.. Cu alte cuvine, ciocu mic.

    • Unu' Răspunde

      Degeaba a primit judeúl sume mari de bani dac[ cei doi lloseri au cheltuit banii pe propagandă pesedisto-aldeistă! Dar lasă ca încet ies la iveală matrapazlâcurile lor și vor răspunde în fața legii!

  8. serban Răspunde

    Sa vina banii oricat ar fi ei, ca drumurile judetului arata ca dupa bombardament
    Iar mai marii judetului cica lucreaza
    Freaca menta sub birouri sa nu i vada nimeni la cat de penibili si jenanti sunt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.