PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO&FOTO. Tragedia de lângă Livada, cauzată și de starea drumului? Cine răspunde pentru 4 vieţi?

În afară de șoferul SUV-ului Mercedes, responsabil de moartea celor patru persoane în tragedia de lângă Livada se face vinovat, în mare măsură, și drumul, spun unii sătmăreni care circulă frecvent în acea zonă.

Sătmăreanul George Cosma spune că la numai 300-500 de metri de locul teribilului accident drumul este foarte denivelat și, după părerea lui, a contribuit decisiv la producerea tragicului eveniment rutier.

”Și uite ca au murit 4 persoane nevinovate! Viteza asta…dar si drumul, despre drum nu ziceti nimic ca la 300-500 m de la locul accidentului drumul ii foarte denivelat, fara marcaje… poate si acele denivelarii au contribuit ca soferul vitezoman sa piarda controlul volanului si sa curme 4 vieti”, a transmis acesta.

Foarte aproape de locul în care a avut loc accidentul se află un pod denivelat. Este foarte posibil ca tânărul de numai 21 de ani, să fi pierdut controlul volanului în momentul în care a trecut peste acel pod. Ce s-a întâmplat ulterior, e tragedie.

Alți sătmăreni sunt de părere că dacă și drumul este de vină, să fie trași la răspundere și administratorul acestuia. În cazul de față este vorba despre un Drum Național, administrat de cei de la Compania Naționale de Autostrăzi și Drumuri din România (CNADR).
Dacă se dovedește că șoferul a pierdut controlul din cauza acelei denivelări, atunci nu este exclus ca și CNADR să fie trasă la răspundere.

Chiar și șeful IPJ Satu Mare, Sorin Stan, recunoștea recent, în cadrul unei conferințe de presă că că accidentele cele mai grave din judeţul Satu Mare sunt cauzate de neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, dând drept exemplu chiar tragedia de lângă orașul Livada.

“Accidentele cele grave nu s-au datorat consumului de alcool, ci neapdaptării vitezei la conduţiile de drum. Din păcate, aici avem o problemă, factorii sunt mai mulţi, şi infrastructura rutieră, parcul auto a crescut, maşinile sunt de capacităţi mari, puternice şi probabil mulţi condcători auto nu au experienţa necesară să stăpânească aceşti bolizi. Sunt cazuri nefericite. Evenimentele rutiere, raportat la perioada anului trecut, sunt mai puţine, din păcate victimele, morţii sunt mai mulţi. În evenimente au fost implicate mai multe persoane, vedeţi şi cel de alaltăieri, o tragedie, tot pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum”, a declarat Sorin Stan.