Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

VIDEO&FOTO. Tragedia de lângă Livada, cauzată și de starea drumului? Cine răspunde pentru 4 vieţi?

În afară de șoferul SUV-ului Mercedes, responsabil de moartea celor patru persoane în tragedia de lângă Livada se face vinovat, în mare măsură, și drumul, spun unii sătmăreni care circulă frecvent în acea zonă.

Sătmăreanul George Cosma spune că la numai 300-500 de metri de locul teribilului accident drumul este foarte denivelat și, după părerea lui, a contribuit decisiv la producerea tragicului eveniment rutier.

”Și uite ca au murit 4 persoane nevinovate! Viteza asta…dar si drumul, despre drum nu ziceti nimic ca la 300-500 m de la locul accidentului drumul ii foarte denivelat, fara marcaje… poate si acele denivelarii au contribuit ca soferul vitezoman sa piarda controlul volanului si sa curme 4 vieti”, a transmis acesta.

Foarte aproape de locul în care a avut loc accidentul se află un pod denivelat. Este foarte posibil ca tânărul de numai 21 de ani, să fi pierdut controlul volanului în momentul în care a trecut peste acel pod. Ce s-a întâmplat ulterior, e tragedie.

Alți sătmăreni sunt de părere că dacă și drumul este de vină, să fie trași la răspundere și administratorul acestuia. În cazul de față este vorba despre un Drum Național, administrat de cei de la Compania Naționale de Autostrăzi și Drumuri din România (CNADR).
Dacă se dovedește că șoferul a pierdut controlul din cauza acelei denivelări, atunci nu este exclus ca și CNADR să fie trasă la răspundere.

Chiar și șeful IPJ Satu Mare, Sorin Stan, recunoștea recent, în cadrul unei conferințe de presă că că accidentele cele mai grave din judeţul Satu Mare sunt cauzate de neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, dând drept exemplu chiar tragedia de lângă orașul Livada.

“Accidentele cele grave nu s-au datorat consumului de alcool, ci neapdaptării vitezei la conduţiile de drum. Din păcate, aici avem o problemă, factorii sunt mai mulţi, şi infrastructura rutieră, parcul auto a crescut, maşinile sunt de capacităţi mari, puternice şi probabil mulţi condcători auto nu au experienţa necesară să stăpânească aceşti bolizi. Sunt cazuri nefericite. Evenimentele rutiere, raportat la perioada anului trecut, sunt mai puţine, din păcate victimele, morţii sunt mai mulţi. În evenimente au fost implicate mai multe persoane, vedeţi şi cel de alaltăieri, o tragedie, tot pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum”, a declarat Sorin Stan.

24 comentarii

  1. y Răspunde

    De vină suntem noi toți. Pentru că tolerăm asemenea specimene de specialiști care fac fel de fel de lucrări, alții le recepționează, alții iar la anul le repară, toată lumea știe ce trebuie să facă celălalt, dar pentru ce a făcut el tot timpul găsește motive de ce nu a făcut treaba lui cum trebuie. Și uite așa ne furăm singuri căciula și în loc să recuperăm decalajul nostru față de lumea civilizată mai e puțin și ne ajunge din urmă Burkina Faso. Că Botswana deja ne-a depășit. Ce să zic, mare putere mondială.

  2. Unu' Răspunde

    Deci după logica voastră bolnavă, dacă drumul e prost, accelerezi să sari peste gropi!
    Un SUV de-ăla are lejer peste 2 tone, respectivele denivelări sunt fix-pix pentru el!
    Bă măgarilor, nu mai apăsați pedala până-n pizda mamii voastre și n-o să mai omorâți oameni nevinovați!
    Pușcărie pe viață ar merita și dobitocul dar și mârlanul care i-a încredințat mașina!

    • M Răspunde

      puscarie pe 4 vieti ar merita!! sa moara apoi sa renasca, apoi iar sa moara etc. !!! sa nu uitam a omorat 4 oameni nevinovati, dar parca il vad liber peste 10 ani cu tot cu permis in buzunar. Chiar sunt curios ce pedeapsa va primi.

  3. M Răspunde

    Probabil drumul e calculat sa fie ok la viteza de 90 de km/ora. Daca criminalul s-a crezut Schumacher si a mers cu 150 nu avem despre ce sa discutam.

    Problema e cu mentalitatea acestor tampiti care la 1-2-3ani de la obtinerea permisului primesc sub fund de la tata masini de 100+ cai putere. Tampitii nu stiu ca smecherul nu e ala care merge cu 200 ci ala care tine masina pe carosabil. Ca de apasat constant pedala de acceleratie orice bou, vaca, maimuta etc stie. Condusul incepe de la manevrarea corecta a masinii si de la utilizarea franei!

    Dar astea nu au fost explicate suv-istilor, bmw-sitilor, audi-stilro si mertanistilor.
    Apasat pedala boilor, dar faceti-ne o favoare, muriti voi in locul celor nevinovati, ok? /va rugam sa nu mai distrugeti familii intregi, mergeti sus pe munte si apasati pedala pana sariti de pe drum, asa si voi veti vi fericiti, iar pe noi astia mai ramasi in urma ne lasati in pace.

  4. Eu Răspunde

    Ba fratilor, ce aveti? Cunoasteti zona? Nimeni nu doreste sa il scoata nevinovat pe sofer, dar haideti sa vedem realitatea. In 2017 sa avem asa drumuri? Sa fim seriosi! Poate ca nu a avut 150, poate ca a avut! De ce nu se poate sa avem drumuri bune, ca de platit platim taxe!

  5. Szalma Jack Răspunde

    Peste tot in lume sunt drumuri bune si mai putin bune !! Daca legea ar fi respectata nu s-ar intampla astfel de tragedii !! Daca SUV-ul mucosului are peste 150 de cai asta nu inseamna ca trebuiau testati pe o sosea cu denivelari !! Este de vina si trebuie sa raspunda pentru ce a facut !! Eu nu cred ca tatal acestuia,atunci cand i-a dat ML-ul sub cur, i-a spus sa scoata toti caii din el !!

  6. Zoli Răspunde

    Stați cã vin acasã oşenii şmecheri şi apoi sã vedeți accidente!!!

    • pisti Răspunde

      :)) sa sti! de abia astept sa scot taranii din masini si sa aud cum plang ca niste copii.
      ps. de ocolit zona oasului in august

      • Un medic Răspunde

        Tu ce fel de om ești și cum poți să spui asemenea tâmpenii că de abia aștepți să scoți țăranii din mașini și să auzi cum plâng ca niște copii? Nu ești și tu om??? Nu crezi că și pe tine te pot scoate alții din mașină? Cred că ți-ai greșit meseria. Îți recomand să-ți îndrepți pașii spre o alta meserie……. În tot ceea ce ține de salvarea semenilor noștri, de asemenea creaturi sadice cu o gândire bolnavă ca și a ta, nu este nevoie niciunde in aceasta lume. Baietas…..îți recomand să te faci orice altceva dar nu SALVATOR DE VIETI OMENESTI…. Să-ți fie rușine……nesimțitule.

        • Sandor Răspunde

          Doctore daca un dobitoc ca asta ar produce o asemenea tragedie în familia ta ,la-i pupa pe frunte si la-i scoate la înghetata. Ce spui?

  7. Simo Răspunde

    Fratilor, care cunoasteti zona stiti ca viteza legala este de 80 km/ora, nici decum 170 cat avea criminalu la momentu impactului.

  8. Pop Ioan Răspunde

    REVOLTATOR!!!! S-a intimplat deoarece drumul nu avea marcaj longitudinal.Dobitocul sigur nu avea 90-100 Km/h ca la acea viteza nici o masina de 800-900 Kg nu intra in balans,dapoi una de 2 tone.Daca masina s-a dezechilibrat din cauza podului atunci “jmecheru” ar fi iesit in decor mult mai devreme.In fata “Hanului lui Pintea” soseaua este relativ buna.Scoateti vinovati persoanele decedate ca nu au pornit cu 10-20 minute mai devreme sau mai tirziu sa treaca “baietasul lui tati”
    Sincere condoleante familiei indoliate si dobitocului cosmaruri si remuscari pe viata,pina este o bucatica din el pe Pamint.

  9. Pop Ioan Răspunde

    Dar cine-i desteptul asta de George Cosma? Ceva clarvazator??

  10. sofer Răspunde

    Da este adevarat ca la 200-250 m este un pod cu o denivelare care si la 70 km la ora te arunca bine ,dar la o viteza de 150-170 cum se zvoneste ca a avut respectivul deja este de mirare ca pierde controlul ? TOTUSI ! Cei responsabili nu au observat aceasta denivelare sau nu le pasa?

  11. Atti Răspunde

    Niste cunostinte din Dara mi-au povestit ca specimenul cu SUV-ul Mercedes si in zona unde stau ei, trecea cu 150-160 pe ora aproape zilnic,deci cei ce vor sa spala mucosul din aceasta crima,sunt la fel de criminali ca el.Nu mai vorbesc de parintii mucusului,care i-au cumparat bolidul(probabil cunoscand stilul de condus) gandind ca daca va face o prostie,macar intr-o astfel de masina va avea sanse sa supravietuieasca…si au avut dreptate,mucosul a supravietuit si a ucis 4 oameni nevinovati…sincer le-as intreba daca sunt mandrii ,ca i-au dat pe mana mucosului acel bolid.De ce nu i-au luat ceva de tip Lastun sau Smart,in care la un astfel de accident probabil murea doar el ,nu cei nevinovati.
    Iar sa lasam bullshit-ul cu starea proasta a drumului ca si posibila cauza a accidentului,cu o viteza de peste 150km/h poti pierde controlul asupra masinii si din cauza lipsei de experienta,fara sa fie nici macar o denivelare pe drum…
    Dau totala dreptate celor,care au scris inaintea mea sa primeasca puscarie pe viata si sa nu mai vada lumina zilei cat traieste…

  12. Omu Răspunde

    Jeepul nu era proprietate personala….a fost incrediintat de cineva…Va scriu numai sa vedeti clar lucrurile …..

    • x Răspunde

      Ei atunci cu atât mai mult. Tata-mama nu l-au învățat pe ăsta micu să aibă grijă de lucrurile altora. Că poate ăla e bogat dar SUV-ul tot face un purcoi de bani. Oricum învârtim asta nu este greșeală. Este inconștiență.

  13. Makilapaki Răspunde

    Starea tehnica a masinii plus drum rau sunt combinatii periculoase dar se pot tine sub control pana la o anumita viteza de deplasare dar in general se intampla sa fie “unii mai destepti” care nu tin cont de aceste lucruri si pun in pericol siguranta in trafic, ca doar aia care impun restrictii de viteza sunt prosti. Iar in tara asta peste tot vezi “bolizi” de 3000 de euro bucata, adevarate rable cumparate de o categorie de persoane care n-au bani sa -si repare acele impunatoare autoturisme pt ca si-au dat toti banii pe achizitie dupa care incearca sa-si faca rost de tot felul de dovezi ca-s handicapati sau pensionari sa – si scada impozitul pe ele si umbla dupa relatii sa-si rezolve ITP-ul.

  14. ina Răspunde

    Nu fiti rai. Masina era al patronului la care lucra, ala are bani.Dar degeaba daca idiotu nu are remuscari. Viermii sa-l manince in puscarie,dar uite veste tare deja ii acasa, in arest la domiciliu!!!!! UUUUUUU

  15. vasi Răspunde

    Eu am trecut peste denivelarea aia cu 100 km/h si n-am patit nimic, am tinut lejer masina pe drum pe banda corecta (Atata e limita pe sectorul ala de drum, 100km/h, nu?). Apropo masina cu care eram e un amarat de Logan din 2007. Deci, daca nu poti stapani un Mertzan, ia-ti Logan!!!

  16. nicu Răspunde

    Aplicarea legii in cazul uciderii din culpa in cazul accidentelor rutiere e prea blanda la noi.Daca in urma expertizei se dovedeste ca a depasit viteza legala si nu primeste maximul de pedeapsa prevaZuta de lege inseamna ca si judecatorii au o parte din vina in prevenirea unor astfel de accidente tragice.Daca nu primeste cel putin 10 ani ptr. 4 vieti curmate inseamna ca avem o justitie de Congo nu de UE.Iar voua sa va fie rusine ca incercati sa diluati raspunderea soferului in uciderea a 2 mame si copiii lor

  17. Sandor Răspunde

    Dupa parerea mea asemenea specimene nu ar trebui bagate în puscarie ci împuscate. Asa am scapa de asemenea animale, sânt sofer calatoresc mult si stiu de ce am facut asemenea afirmatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.