PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Femeie, spulberată dimineață pe trecerea de pietoni. Șoferul era bine băut

O femeie a fost pur și simplu spulberată pe trecerea de pietoni din municipiul Satu Mare de un șofer care, deși ploua cu găleata, s-a urcat bine băut la volan.

În dimineaţa zilei de azi, 06.07.2017, în jurul orei 06:15, pe bulevardul  Lucian Blaga din Satu Mare, un conducător auto  de 34 ani, din localitatea Petin, judeţul Satu Mare, a condus autoturismul proprietate privată, iar pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor, a accidentat grav o femeie de  47 ani, din Satu Mare, care în calitate de pieton era angajată în traversarea străzii pe trecere pentru pietoni marcată și semnalizată corespunzător.

După impact, conducătorul auto a modificat starea locului accidentului, repoziționând autoturismul de pe banda  2 pe banda 1 de circulație, la aproximativ 80 m de la locul producerii accidentului fără încuviințarea organelor de cercetare. După testarea alcoolscop s-a constatat că acesta avea o concentraţie alcoolică de  0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgență pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările continuă.