PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Mircea Ardelean a fost încarcerat. Va sta 4 ani după gratii

Ioan Mircea Ardelean

Fostul director al Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Satu Mare, Ioan Mircea Ardelean, a fost dus ieri de polițiști la Penitenciarul Satu Mare urmând să stea aici, după gratii, 4 ani, Alături de el a fost încarcerat, tot pentru patru ani, și Istvan Soos, fostul şef al Biroului de Colectare și Executare Silită din cadrul Finanțelor Publice.

”Ieri, 5 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, cu sprijinul de specialitate al Serviciului de Acţiuni Speciale, au acţionat pentru punerea în aplicare a mandatelor de executare a unor pedepse privative de libertate emise de instanţe. Astfel, au fost identificate două persoane din Satu Mare, în vârstă de 59, respectiv 36 de ani, pe numele cărora Tribunalul Bihor  a emis mandate de executare a pedepsei de câte 4 ani închisoare pentru fiecare, în urma săvârşirii unor infracţiuni de dare, respectiv luare de mită. Cei în cauză îşi va executa pedeapsa în penitenciar”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Satu Mare.

Fostul şef al Finanţelor din Satu Mare, şi membru marcant PSD, Ioan Mircea Ardelean, a fost condamnat, definitiv, la patru ani de închisoare cu executare pentru infracţuni de corupţie. Faptele de corupție pentru care a fost condamnat pot fi citite aici https://portalsm.ro/2017/07/ioan-mircea-ardelean-condamnat-la-4-ani-de-inchisoare-alti-oameni-de-afaceri-condamnati/