PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Babanii de la DITL Satu Mare au luat şi anul trecut salarii de peste 13.000 de lei

Babanii de la DITL Satu Mare au luat şi anul trecut salarii de peste 13.000 de lei. Cu toate că de ani de zile se discută despre salariile uriaşe primite de şefii Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale, nu s-a făcut nimic. De abia după ce s-a introdus noua lege a salarizării, acestea vor fi diminuate, pare-se, nu cu mult.

În ultima ședință a Consiliului Local Satu Mare a fost votat un nou proiect privind salariile funcționarilor publici, dar acesta încă nu apărut în spațiul public.

Pentru a vă face o idee în privința traiului unor funcționari, am aruncat o privire pe veniturile de anul trecut a doi directori din cadrul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Satu Mare. Este vorba de directorul DITL Iosif Drimuș și de adjunctul aceleiași instituții, Dan Mirel.

Directorul Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Satu Mare, Iosif Drimuș, a avut, în 2016, un venit anual de, atenție, 169.583 de lei. Adică aproape 170.000 de lei, sau un miliard și șapte sute de milioane de lei vechi! Asta înseamnă că șeful DITL a încasat lunar nu mai puțin de 14.000 de lei sau o sută patruzeci de milioane de lei vechi.

De cealaltă parte, adjunctul lui Drimuș, directorul cu numărul 2 al DITL, Dan Mirel, s-a putut lăuda în 2016 cu un venit de 157.982 de lei. Repetând același calcul, directorul adjunct al Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Satu Mare a încasat anul trecut, în fiecare lună, circa 13.000 de lei.