PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cât de scumpă este apa furnizată la robinetele sătmărenilor. Unde se bea cea mai scumpă apă!

V-ați întrebat vreodată unde se bea cea mai scumpă apă din România și pe ce loc se află Satu Mare când vine vorba de prețul apei furnizate la robinet? Vă prezentăm topul preţurilor percepute consumatorilor în judeţele ţării!

Cea mai ieftină apă este furnizată la robinetele locuitorilor din Gorj: 2,64 de lei, cu tot cu TVA. Locuitorii din Cluj şi Sălaj sunt, de asemenea, în topul celor care plătesc cele mai mici preţuri pentru furnizarea apei potabile, compania de apă din aceste judeţe facturând 2,87 de lei, cu tot cu TVA, pentru fiecare metru cub de apă înregistrat de contoare, scrie adevărul.ro.

La polul opus, cel mai mare preţ al apei potabile este cel din Buzău, unde compania de apă încasează de la populaţie câte 5,06 lei, TVA inclusă, pentru fiecare metru cub de apă. Tot în limita superioară a clasamentului se mai situează locuitorii din Hunedoara şi Constanţa, unde preţul unui metri cub de apă este de 4,6, respectiv 4,46 de lei, spun cei de la adevărul.ro.

Astfel, reiese că Satu Mare se află pe o poziție care nu iese în evidență, prețul plătit de sătmăreni nefiind unul mare, dar nici atât de mic încât să fie inclus în topul celor mai reduse prețuri. Concret, compania de apă ApaServ Satu Mare, le percepe sătmărenilor câte 3,75 lei cu TVA, pentru fiecare mentru cub de apă.

3,77 de lei pentru un metru cub de apă este suma medie practicată în România de companiile care furnizează servicii de apă şi canal, mai precizează adevărul.rO.

Sursa adevărul.ro