Ultima actualizare: azi, 10:48

Locale

Cât de scumpă este apa furnizată la robinetele sătmărenilor. Unde se bea cea mai scumpă apă!

V-ați întrebat vreodată unde se bea cea mai scumpă apă din România și pe ce loc se află Satu Mare când vine vorba de prețul apei furnizate la robinet? Vă prezentăm topul preţurilor percepute consumatorilor în judeţele ţării!

Cea mai ieftină apă este furnizată la robinetele locuitorilor din Gorj: 2,64 de lei, cu tot cu TVA. Locuitorii din Cluj şi Sălaj sunt, de asemenea, în topul celor care plătesc cele mai mici preţuri pentru furnizarea apei potabile, compania de apă din aceste judeţe facturând 2,87 de lei, cu tot cu TVA, pentru fiecare metru cub de apă înregistrat de contoare, scrie adevărul.ro.

La polul opus, cel mai mare preţ al apei potabile este cel din Buzău, unde compania de apă încasează de la populaţie câte 5,06 lei, TVA inclusă, pentru fiecare metru cub de apă. Tot în limita superioară a clasamentului se mai situează locuitorii din Hunedoara şi Constanţa, unde preţul unui metri cub de apă este de 4,6, respectiv 4,46 de lei, spun cei de la adevărul.ro.

Astfel, reiese că Satu Mare se află pe o poziție care nu iese în evidență, prețul plătit de sătmăreni nefiind unul mare, dar nici atât de mic încât să fie inclus în topul celor mai reduse prețuri. Concret, compania de apă ApaServ Satu Mare, le percepe sătmărenilor câte 3,75 lei cu TVA, pentru fiecare mentru cub de apă.

3,77 de lei pentru un metru cub de apă este suma medie practicată în România de companiile care furnizează servicii de apă şi canal, mai precizează adevărul.rO.

Sursa adevărul.ro

4 comentarii

  1. Unu Răspunde

    Ziariștii “lu pește prăjit” nu sunteți în stare să citiți un articol până la sfârșit să redați un clasament care sa cuprinda prețul corect, adică prețul apei plus canalizarea plust tva- ul. Între pretul de 3, 44 pe care îl redați voi și prețul pe care il plătește orice satmarean(7,31 lei ) e o diferență imensă. Rectificati repede articolul ca va faceți de ras.

  2. Unu Răspunde

    Revin cu precizări. .. pretul apei la Satu Mare(apa+canal+ tva) este de 7,72 lei, adica suntem pe locul 6 in topul orașelor cu apă scumpă. Avem cea mai scumpă apa din toată Transilvania, ba chiar și din Moldova! !!

    • y Răspunde

      Păi ce crezi, de unde bani pentru plata salariilor deloc mici de acolo pentru armata de oameni? Ia verifică dinamica numărului de salariați din ultimii ani! Să vezi cu cât a crescut! Și atenție cheltuieli cu salariile aprobat de CL. Asta indiferent de cine este la putere. Mare măgărie!

  3. Ana Konda Răspunde

    Dobitocilor de la kkportal,de ce faceti reclama pozitiva mizeriilor de la kkpaserv ??Suntem in topul oraselor cu cea mai scumpa apa din Romania,aproape 8 lei metrul cub !!!Si cred ca sunt cativa din primarie care-si iau partea din aceasta hotie !!!De ce nu intervine DNA sa verifice modul in care este calculat pretul apei si daca lucrarile de reabilitare din FONDURI EUROPENE din Carpati 2 sunt terminate sau nu ,pentru ca cei de la kkpaserv inca repara conducte din azbocoment cand de fapt acestea figureaza ca si schimbate in totalitate !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.