PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consiliul Local, condamnat pentru impunerea limbii maghiare! CNMR: ,,Decizie discriminatorie”

Coaliția Națională pentru Modernizarea Romaniei condamnă ferm decizia antinațională și discriminatorie prin care Consiliul Local Satu Mare a scos la concurs pentru ocuparea de funcții publice la Poliția Locală mai multe posturi pentru care a inclus la condiții eliminatorii cunoașterea limbii maghiare.

,,Reamintim TUTUROR autorităților publice ca LIMBA NAȚIONALĂ OBLIGATORIE în instituții conform Constituției României este LIMBA ROMÂNĂ”, afirmă răspicat Coaliția Națională pentru Modernizarea României, citată de agerpres.

Aceasta decizie aduce grave prejudicii bunei înțelegeri și conviețuiri între etnicii români și maghiari din România, puterea de simbol a unei astfel de decizii fiind profund negativă.

Astfel, Coaliția Națională pentru Modernizarea României va sesiza Comisia pentru Abuzuri din Camera Deputaților dar și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în vederea aplicării de sancțiuni și restabilirea relației de încredere între toți cetățenii Municipiului Satu Mare

Coaliția Națională pentru Modernizarea României salută și susține decizia corectă, legală si romaneasca a prefectului Județului Satu Mare care a atacat în contencios aceasta abuzivă, discriminatorie și revoltătoare.

Astfel de decizii ale unor lideri ai comunității maghiare locale sau centrale subminează grav încrederea și stabilitatea relației dintre cetățeni de etnie romana și cei de etnie maghiară. Abuzul de drept depașeste cu mult drepturile culturale și identitare.

Sursa agerpres.ro