PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Kereskenyi Gabor își prezintă scuzele în fața sătmărenilor! Mărturiile primarului

Primarul Kereskenyi Gabor își cere scuze sătmărenilor pentru tot disconfortul creat odată cu blocarea Podului Decebal și invită cetățenii la o dezbatere concretă cu privire la viitorul municipiului. Redăm în întregime poziția edilului-șef.
,,Îmi cer scuze sătmărenilor pentru disconfortul produs de lucrările de pe podul Decebal. Îi asigur pe toți locuitorii orașului Satu Mare, dar și pe cei care au revenit zilele acestea acasă din străinătate, că facem toate demersurile ca disconfortul produs de lucrările de pe podul Decebal să fie cât mai mic!
Lucrările care se execută acum pe podul Decebal sunt absolut necesare: este o reparație capitală. Așa că, pus în fața unei decizii dificile, a trebuit să aleg răul cel mai mic. Iată o serie pe măsuri imediate pe care le-am dispus:
De ce am fost de acord cu propunerea firmei de a efectua aceste lucrări acum? August este perioada concediilor, au venit mulți sătmăreni din străinatate, dar au plecat și mulți în vacanță. Dacă amânam, nu rezolvam nimic! Nu avem de ce să tărăgănăm, vrem să terminăm rampele până la începutul anului școlar.
Cum putem forța firma să lucreze mai repede? Contractul cu firma din Sălaj a fost încheiat în decembrie 2015. E greu de înțeles de ce fostul primar nu a avut curajul să dea ordinul de începere a lucrărilor! Eu am făcut-o imediat ce am devenit primar! Contractul semnat de fostul primar Dorel Coica este unul foarte prost și nu ne oferă prea multe instrumente de a forța firma să lucreze mai repede. Dialogul cu firma din Sălaj este foarte dificil.
După toate problemele pe care le-am avut cu firma din Sălaj, acum, când s-au apucat de lucru, era anormal să-i oprim. A mai fost și povestea cu demisia directorului tehnic al firmei din Sălaj, când a existat riscul ca întrega lucrare să se oprească pentru mult timp. Odată ce ne-au spus că vor să lucreze, era o nebunie să-i oprim noi acum.
Să oprim lucrările? Ce rezolvăm atunci? O armată de politruci au încercă să adune capital politic pe această temă. Singura soluție avansată de aceștia a fost să oprim lucrarea! Să nu facem nimic, să stăm la umbră.
După cum puteți vedea în oraș, în acest an am reparat ce a fost lăsat în paragină ani de zile, facem acum ce trebuia făcut demult, de exemplu: Bulevardul Independenței, strada Gorunului (spre Aquapark), Centrul Nou și alte obiective în acest an”, a precizat primarul Kereskenyi Gabor într-o postare pe facebook.