Ultima actualizare: ieri, 19:32

Locale

Kereskenyi Gabor își prezintă scuzele în fața sătmărenilor! Mărturiile primarului

Primarul Kereskenyi Gabor își cere scuze sătmărenilor pentru tot disconfortul creat odată cu blocarea Podului Decebal și invită cetățenii la o dezbatere concretă cu privire la viitorul municipiului. Redăm în întregime poziția edilului-șef.
,,Îmi cer scuze sătmărenilor pentru disconfortul produs de lucrările de pe podul Decebal. Îi asigur pe toți locuitorii orașului Satu Mare, dar și pe cei care au revenit zilele acestea acasă din străinătate, că facem toate demersurile ca disconfortul produs de lucrările de pe podul Decebal să fie cât mai mic!
Lucrările care se execută acum pe podul Decebal sunt absolut necesare: este o reparație capitală. Așa că, pus în fața unei decizii dificile, a trebuit să aleg răul cel mai mic. Iată o serie pe măsuri imediate pe care le-am dispus:
  • Pentru acest week-end, având în vedere temperaturile ridicate, am cerut reluarea traficului pe toate cele 4 benzi de mers. Firma a înlăturat deja balizele și circulația a fost reluată normal.
  • În urma discuțiilor repetate din ultimele zile pe care le-am avut cu directorul general al firmei din Sălaj am obținut promisiunea că, începând de luni, numărul de muncitori va fi suplimentat și vor lucra în două schimburi, inclusiv noaptea.
  • Am avut un dialog permanent cu Poliția Rutieră din cadrul Poliției municipiului Satu Mare pentru a suplimenta polițiștii din zonele aglomerate.
De ce am fost de acord cu propunerea firmei de a efectua aceste lucrări acum? August este perioada concediilor, au venit mulți sătmăreni din străinatate, dar au plecat și mulți în vacanță. Dacă amânam, nu rezolvam nimic! Nu avem de ce să tărăgănăm, vrem să terminăm rampele până la începutul anului școlar.
Cum putem forța firma să lucreze mai repede? Contractul cu firma din Sălaj a fost încheiat în decembrie 2015. E greu de înțeles de ce fostul primar nu a avut curajul să dea ordinul de începere a lucrărilor! Eu am făcut-o imediat ce am devenit primar! Contractul semnat de fostul primar Dorel Coica este unul foarte prost și nu ne oferă prea multe instrumente de a forța firma să lucreze mai repede. Dialogul cu firma din Sălaj este foarte dificil.
După toate problemele pe care le-am avut cu firma din Sălaj, acum, când s-au apucat de lucru, era anormal să-i oprim. A mai fost și povestea cu demisia directorului tehnic al firmei din Sălaj, când a existat riscul ca întrega lucrare să se oprească pentru mult timp. Odată ce ne-au spus că vor să lucreze, era o nebunie să-i oprim noi acum.
Să oprim lucrările? Ce rezolvăm atunci? O armată de politruci au încercă să adune capital politic pe această temă. Singura soluție avansată de aceștia a fost să oprim lucrarea! Să nu facem nimic, să stăm la umbră.
După cum puteți vedea în oraș, în acest an am reparat ce a fost lăsat în paragină ani de zile, facem acum ce trebuia făcut demult, de exemplu: Bulevardul Independenței, strada Gorunului (spre Aquapark), Centrul Nou și alte obiective în acest an”, a precizat primarul Kereskenyi Gabor într-o postare pe facebook.

10 comentarii

  1. Garceafi Răspunde

    Fix pix…..

  2. adio Răspunde

    Gabor D E M I S I A!!!

  3. Mariana Serbanoiu Răspunde

    Buna seara, lăudabil faptul că a fost reabilitată str Gorunului,dar nu sint terminate lucrările si toți muncitorii au plecat din zona,pe marginea drumului nu s-a terminat de pus pietrisul,iar marcajele pentru mijlocul drumului nu a fost executate,deci lucrările nu au fost terminate,banuiesc ca firma care a executat lucrarea a luiat banii pentru lucrare si duși au fost.va rog să mai luați în calcul ca str.Gorunului nu are iluminat stradal si nici trotuare,fereasca Dumnezeu de o urgenta noaptea ca ori te omoară tirurile pe drum ori te maninca ciinii,locuiesc în zona si am făcut sesizare la vechiul primar dar a fost degeaba ..mai am de specificat si faptul că șanțurile sint pline de boscheti ,vegetatie inalta si pomi un pericol public pentru că acolo se ascund diferită animale.menționez ca în fața casei mele șanțul este curățat periodic pe cheltuiala mea desi este domeniu public .pentru a trăi ca intr-o țară civilizată va rog să luați în calcul și aceste aspecte,plătim taxe si impozite la stat ,de aceeia avem drepturi egale cu cei ce locuiesc în centru în ceeia ce privește siguranța cetățeanului pe drumurile publice.pentru a verifica corectitudinea celor scrise se poate face o verificare pe teren noaptea,și să vedem dacă are cineva curajul să oprească pe drum și să coboare un minut din mașină .Va mulțumesc pentru sansa de ami exprima opinia si sper sa va dea de gindit comentariul meu

  4. Rodica Răspunde

    Da trebuie făcute drumurile dar trebuie văzute si periferiile unde plătim taxe și impozite ca și în centru si nu avem trotuare vă mulțumim ne-ați pus piatră pe drum dar trebuia să-l și asfaltați că circulăm f.greu este vorba de strada castanilor ar trebui să vină cineva de la primărie să vadă cum se circulă și pe străzile secundare și pe principală vă mulțumesc pentru că ne-ați dat posibilitatea de a scrie sper să fie și citite aceste comentarii și să se ia măsuri să traim într-un oraș civilizat

  5. y Răspunde

    Bună dimineața domn primar. Sper că ați dormit bine. Atât aș vrea să spun că după un an de mandat, așa cum este, sătmărenii nu de scuze au nevoie. Chiar dacă în cazul de față este adevărat. Nu dă bine chestia cu moștenirea grea și odioasă etc. Treaba este răsuflată. Am zis în mine că nu mai comentez, dar totuși ar fi o întrebare. Dacă tot vreți binele cetățenilor, și chiar vă interesează problemele lor, atunci de ce ați făcut întâlnirea cu cetățenii astă primăvara pentru a afla problemele lor fără să știe nimeni în zonă. Că eu vă urmăresc inclusiv pe facebook și nu știam. Nici alții din zonă și chiar voiam să mă duc. Mă refer la zona Soarelui. Că în poza care s-a publicat în ziar după întâlnirea cu “boborul” se vede Maskulik, dumneata și câțiva de pe la primărie. Nici un om din zonă. Acum nu mai contează. Oricum nu contează pentru că suntem doar niște oameni la care eventual se apelează din patru în patru ani la alegeri.
    P.S. Oricum vreau să spun un lucru, comunicarea este mai bună față de ce era în perioada lui Coic Ca. Dar asta nu este greu de făcut. Pe perioada aceea era ca și inexistentă.

  6. Zoli Răspunde

    Domnule primar cum stãm cu centura de ocolire a oraşului? .

  7. Salageanu Costel Mircea Răspunde

    Domnule primar,fiiva mila de locuitori din municipiu str.Matei Basarab ,cu drum de pamant lung de 300 metri,si prindetil in planul de reabilitare.Un locatar Salageanu.Multumim.

  8. M Răspunde

    Asta macar sta de vorba cu noi, nu se uita de sus la noi ca la niste magari.

    Bravo primarului pt relatia cu cetatenii!

  9. pastorta Răspunde

    Aici este este felul cum a fost incheiat contractul cu firma din salaj!!!! Reparatiile sunt din buzunarul lor nu???? Apoi daca au vrut sa se apuce de treaba sa o faca noaptea,nu cand afara sunt 50 de grade!!!! Si agentii de circulatie unde sunt??? De ce nu fluidizeaza traficul,sau le este cald??? Ii credem dar ii rugam cat este lucrarea sa mai dea si ei pe acolo!!! Scuze,dl prinar???? Ce scuze,pt ce???? Nu trebuie decat sa fiti mai ferm cu echipa din contract,ca d-voastra i-ati angajat,nu ei!! Deci sa faca ce vrea,si cum vrea clientul,nu cum ii duce capul!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.