PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Spitalul Județean se extinde! Clădire nouă și facilități pentru pacienți

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare va beneficia de o clădire nouă, ultra-modernă, cu scopul de a reduce timpii de intervenție, care erau uriași, având în vedere că spitalul este împărțit în două în acest moment și separat de râul Someș. Așadar, cele mai importante secții din Spitalul Vechi vor fi mutate în noua clădire ce va fi construită în locul actualei parcări a Spitalului Nou. Astfel, totul va fi separat doar de o pasarelă, iar toate tipurile de intervenții chirurgicale se vor face în același loc.

Noua clădire va avea 5 nivele plus parter și subsol, în care vor funcționa următoarele secții: Bloc operator central (10 săli) plus sterilizarea centrală, ATI + UTS, Oftalmologie + ORL. chirurgie generală, ortopedia și chirurgia pediatrică, urologia și chirurgia plastică, vestiar, o farmacie și o sală de conferință. De asemenea, pe acoperișul noii clădiri va fi amenajat și un heliport, care va fi astfel mutat din curtea spitalului. Mai mult decât atât, conducerea spitalului intenționează să mute și neurologia în noua clădire, secția funcționând acum în spitalul vechi.

Proiectul face parte dintr-un program de cooperare transfrontalieră, iar prima fază de accesare a proiectului va fi în data de 20 septembrie anul acesta. Valoarea investiției se ridică la peste 10 milioane de euro.

Informațiile despre noul proiect au fost furnizate de managerul interimar al SJU, Adrian Marc și de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, în cadrul unei conferințe de presă.